- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Ισπανία θα εκπαιδεύσει ιρακινά στρατεύματα εναντίον του ΙΚ
Χωρίς να παρέμβει όμως στη Συρία
Η Ισπανία θα μετάσχει στην εκπαίδευση των ιρακινών στρατευμάτων για την καταπολέμηση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, αλλά δεν θα παρέμβει στη Συρία, δήλωσε το Σάββατο ο Ισπανός υπουργός Άμυνας από την Ουάσινγκτον όπου βρίσκεται.
Η έγκριση της αποστολής των 300 Iσπανών στρατιωτών στο Ιράκ θα πρέπει να υποβληθεί αυτή την εβδομάδα στο ισπανικό Κογκρέσο, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Πέδρο Μορένες στην Ουάσιγκτον, όπου συναντήθηκε την Παρασκευή με τον Aμερικανό ομόλογό του, Τσακ Χάγκελ.
Οι Iσπανοί στρατιώτες θα εκπαιδεύσουν τις ιρακινές ειδικές δυνάμεις στην αποναρκοθέτηση και το χειρισμό των εκρηκτικών υλών ωστόσο ο υπουργό Άμυνας της ισπανικής κυβέρνησης απέκλεισε μια συνολική ισπανική συμμετοχή στο διεθνή συνασπισμό και στη Συρία.
Η Ισπανία θα επιτρέψει επίσης στην αμερικανική στρατιωτική δύναμη να χρησιμοποιεί τις βάσεις του Μορόν και του Ρότα στα νότια της χώρας για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της στο βόρειο Ιράκ, δήλωσε ο Μορένες.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες την Παρασκευή και το Σάββατο προχώρησαν σε πέντε αεροπορικές επιδρομές εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και σε δέκα στο Ιράκ, σύμφωνα με την κεντρική στρατιωτική διοίκηση για τη Μέση Ανατολή και Κεντρική Ασία.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σφοδρός πολέμιος του Στάρμερ - Το who is who
Καρέ καρέ τα δραματικά δευτερόλεπτα
Η Ελλάδα καλείται να προσαρμόσει τον αμυντικό της σχεδιασμό στη νέα πραγματικότητα, όπου η ισχύς μετριέται πλέον σε ετοιμότητα, τεχνολογία και αντοχή
Μια ματιά στην κατάσταση της Μεγάλης Βρετανίας, με βάση νέα στοιχεία του YouGov και την επικαιρότητα
Δεν θα φιλοξενεί πλέον κοσμήματα και πολύτιμα αντικείμενα
Ιστορίες Αμερικανών που πίστεψαν την εικόνα της Ρωσίας ως καταφύγιο συντηρητικών αξιών και ανακάλυψαν τις δυσκολίες της καθημερινής ζωής υπό τον Πούτιν.
Από το «Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back»
Κλιμακώνεται η κρίση - Πληροφορίες ότι το ένα πλοίο είναι ελληνικό
Γνωρίζονται από το μακρινό 1989
H συμφωνία ανέρχεται στα 110 δισ. δολάρια
H απόφαση ελήφθη λόγω της νέας κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή
Τα λάθη του Μακαρίου, το πραξικόπημα και το μέλλον του νησιού
Η δολοφονία της έχει προκαλέσει νέα ανησυχία για την ασφάλεια των πολιτικών στη χώρα
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ζοχράν Μαμντάνι είχε συζητήσει τη νομική δυνατότητα σύλληψης του
Oνομάστηκε χαϊδευτικά «Όιστερ» από την κάρτα μετακινήσεων της πόλης
O άλλοτε ηγέτης των Σαντινίστας κυβερνά αδιάλειπτα από το 2007
Τι σχεδιάζει η Ουάσιγκτον
Ο νέος πρωθυπουργός επιδιώκει την απομάκρυνση των καταλοίπων της περιόδου Όρμπαν
Ο Γουάνγκ Τζιμπίνγκ έγραφε ποιήματα ανάμεσα στις παραγγελίες και κατέκτησε το βραβείο Λου Σουν
Καλά στην υγεία τους οι Έλληνες ναυτικοί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.