Κοσμος

Η Ernst & Young στην Κίνα ζήτησε από τους υπαλλήλους της να φορούν κονκάρδα με το σφυροδρέπανο

Η οδηγία αφορά τα μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κινεζικό Κοινοβούλιο
© Lintao Zhang/Getty Images

Κίνα: Η EY ζήτησε από τους υπαλλήλους της να φορούν κονκάρδες του Κομμουνιστικού Κόμματος 

Τα μέλη του κομμουνιστικού κόμματος στην πολυεθνική εταιρεία Ernst & Young στο Πεκίνο κλήθηκαν να φορούν τις κομματικές τους κονκάρδες για να δείξουν την πολιτική τους αφοσίωση κατά την εργασία τους.

Μια επιτροπή του παραρτήματος του Κομμουνιστικού Κόμματος στην εταιρεία προέβη στην απαίτηση αυτή λίγο πριν από τις ετήσιες κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις της Κίνας, μια περίοδο υψηλής πολιτικής ευαισθησίας στη χώρα. 

Η επιτροπή έστειλε μήνυμα από το λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της EY σε όλα τα μέλη του κόμματος στο γραφείο της λογιστικής εταιρείας στο Πεκίνο στις 23 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με δύο άτομα που έλαβαν την οδηγία.

Ένα κομματικό παράρτημα πρέπει να συστήσει μια επιτροπή σε μια εταιρεία όταν ο αριθμός των μελών της υπερβαίνει τα επτά αλλά είναι κάτω από 50. Τα περισσότερα από τα 97 εκατ. μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας υποτίθεται ότι φορούν τις κομματικές καρφίτσες τους στην εργασία, αλλά η τήρηση είναι γενικά υψηλότερη κατά τη διάρκεια πολιτικά ευαίσθητων περιόδων.

Οι κρατικοί όμιλοι της Κίνας τα τελευταία χρόνια απαίτησαν συχνά από τα μέλη του κόμματος να κάνουν ορατό το σήμα της αφοσίωσής τους. «Το να φοράει το σήμα του κόμματος είναι υποχρέωση κάθε μέλους του κομμουνιστικού κόμματος», λένε οι κανονισμοί του κόμματος.

Στην Κίνα, το κίτρινο σφυρί και δρεπάνι πάνω από τις λέξεις «υπηρετώ τον λαό» είναι ένα όλο και πιο συνηθισμένο θέαμα στο στήθος των τραπεζικών υπαλλήλων που ανήκουν στο κόμμα, του προσωπικού των σιδηροδρόμων, των πιλότων, των αστυνομικών και των ιατρικών υπαλλήλων.

Η EY China είναι ένα από τα πρώτα γνωστά παραδείγματα μιας εταιρείας με διεθνείς διασυνδέσεις που ζητά από τους υπαλλήλους της να κάνουν το ίδιο. «Το σήμα πρέπει να τοποθετείται στη μέση του αριστερού στήθους και δεν μπορεί να φορεθεί στο γιακά», αναφέρει η οδηγία της EY. «Όταν φοριέται μαζί με άλλα σήματα, θα πρέπει να τοποθετείται πάνω από αυτά».

Η ανακοίνωση ανέφερε ότι η απαίτηση ήταν σύμφωνη με μια εκστρατεία της κομματικής επιτροπής της ένωσης λογιστών του Πεκίνου, η οποία είχε ζητήσει από τα μέλη του κόμματος να αναγνωρίζονται ορατά στον χώρο εργασίας. Παρόμοιες εκστρατείες για κομματικές καρφίτσες έχουν πραγματοποιηθεί σε κρατικούς ομίλους και ιδιωτικές εταιρείες από τότε που ο Σι εξασφάλισε τρίτη θητεία ως ηγέτης του κόμματος τον Οκτώβριο.

Μόνο το προσωπικό της EY στην κινεζική πρωτεύουσα φαίνεται να έλαβε την οδηγία. 

Πηγή: FT

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ