Κοσμος

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: «Εδώ και έναν χρόνο μένω εδώ» (βίντεο)

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας δείχνει το δωμάτιό του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο δωμάτιο που χρησιμοποιεί μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο δωμάτιο που χρησιμοποιεί μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία | Πηγή ΦΩΤΟ: Twitter

Πόλεμος στην Ουκρανία - Βολοντίμιρ Ζελένσκι - Το δωμάτιο με το γραφείο που μένει ο Ουκρανός πρόεδρος από την έναρξη της ρωσικής εισβολής

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο πλαίσιο ενός νέου ντοκιμαντέρ, δείχνει το δωμάτιο που μένει από τη στιγμή που ξεκίνησε η ρωσική εισβολή έναν χρόνο πριν.

«Αυτό είναι το σπίτι μου, εδώ ζω» αναφέρει ο Ζελένσκι, την ώρα που ξεναγεί τον δημοσιογράφο Ντμίτρο Κομάροβ.

Ο χώρος διαθέτει ένα γραφείο, ένα μονό κρεβάτι και έναν νεροχύτη. Κατά τη διάρκεια του ντοκιμαντέρ ο Ζελένσκι θυμάται την ημέρα που ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία, όταν η Ρωσία εισέβαλε τις πρώτες πρωινές ώρες από τρεις διαφορετικές περιοχές, με στόχο να προχωρήσει στην κατάληψη του Κιέβου μέσα στα πρώτα 24ωρα.

«Αγαπώ την οικογένειά μου, αλλά για μένα, ως πρόεδρος, το να βρίσκομαι εδώ ήταν προτεραιότητα» ξεκαθάρισε και αναφέρθηκε στους λόγους που τον έκαναν να παραμείνει στο Κίεβο τις πρώτες ημέρες του πολέμου.

«Δεν σκέφτηκα ποτέ τι θα συμβεί σε μένα» είπε. Και πρόσθεσε: «Και πάλι, δεν πρόκειται για γενναιότητα. Σκέφτηκα μόνο τις συνέπειες της αποχώρησής μου και τι θα συνέβαινε».

Ο Ζελένσκι ανοίγει και την ντουλάπα του, που είναι γεμάτη με τα χαρακτηριστικά χακί ρούχα, τα οποία φορά δημόσια. Ανάμεσα στα ρούχα υπάρχουν και ορισμένα κουστούμια, τα οποία -όπως λέει- ανυπομονεί να τα φορέσει μετά το τέλος του πολέμου.

Σε ερώτηση για το αν είναι διατεθειμένος να μιλήσει τώρα με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Ουκρανός πρόεδρος είναι ξεκάθαρος: «Όχι. Τώρα δεν είμαι έτοιμος να του μιλήσω».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ