Κοσμος

Αρκούδα το έσκασε για δεύτερη φορά από τον ζωολογικό κήπο στις ΗΠΑ

Η επιχείρηση «σύλληψης» ήταν γρηγορότερη από εκείνη της 7ης Φεβρουαρίου που διήρκησε πάνω από 1,5 ώρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Rebellious Andean bear sneaks out of US zoo - twice
© EPA/ARMANDO CASTELLANOS

HΠΑ: Αρκούδα το έσκασε για δεύτερη φορά από τον ζωολογικό κήπο

Το προσωπικό του ζωολογικού κήπου του Σεν Λιούις αναγκάστηκε για δεύτερη φορά να ψάξει για την αρκούδα των Άνδεων που φιλοξενεί. Ο Μπεν -όπως είναι το όνομα του- αφού περιφέρθηκε ελεύθερος για περίπου 50 λεπτά, «συνελήφθη» και μεταφέρθηκε πίσω στο κλουβί του όπου εγκαταστάθηκαν «νέα μέτρα ασφαλείας».

Οι άνθρωποι του ζωολογικού κήπου απέδωσαν την πρώτη απόδρασή του σε μια υποχώρηση καλωδίου στο χαλύβδινο πλέγμα του χώρου του. 

Για να διασφαλίσουν πως αυτό δε θα ξανασυμβεί, «έκαναν ακόμη πιο ασφαλές το ενδιαίτημά του, προσθέτοντας χαλύβδινα κλιπ στο πλέγμα». Ωστόσο, αποδείχτηκαν ανεπαρκή για τον περιπετειώδη Μπεν. 

Στη δεύτερη περίπτωση ενεργοποιήθηκε άμεσα το πρωτόκολλο ασφαλείας του ζωολογικού κήπου, με το ζώο να επιστρέφει στον χώρο του σε λιγότερο από μία ώρα. Η επιχείρηση «σύλληψης» ήταν γρηγορότερη από εκείνη της 7ης Φεβρουαρίου που διήρκησε πάνω από 1,5 ώρα. 

Ο ζωολογικός κήπος ανακοίνωσε πως πλέον γνωρίζει πως «ο Μπεν είναι νέος και περιπετειώδης και θα συνεχίσει να αναζητά εναλλακτικούς τρόπους ασφάλισης του χώρου του». 

Οι αρκούδες των Άνδεων απαντώνται μόνο στη Νότια Αμερική, ωστόσο είναι είδος ευπαθές λόγω της απώλειας των οικοσυστημάτων τους  και της απειλής της λαθροθηρίας. 

Στη γλώσσα των ιθαγενών της περιοχής Αϊμάρα και Κέτσουα (Quechua), το θηλαστικό αποκαλείται jukumari και ukumari ή ukuku, αντίστοιχα.

Το μακροβιότερο άτομο σε αιχμαλωσία, στον Εθνικό Ζωολογικό Κήπο της Ουάσινγκτον, έζησε 36 χρόνια και 8 μήνες. Η διάρκεια ζωής στην άγρια φύση δεν έχει μελετηθεί επαρκώς, αλλά οι αρκούδες πιστεύεται ότι, συνήθως, ζουν έως 20 χρόνια ή και περισσότερο, εάν δεν υπάρξει ανάμιξη των ανθρώπω

Με πληροφορίες από CNN

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.