- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Πρώτη Κυρία αποκάλυψε ότι ο Τζο Μπάιντεν θα θέσει ξανά υποψηφιότητα
«Λέει ότι δεν έχει τελειώσει», δήλωσε η Τζιλ Μπάιντεν
Tζο Μπάιντεν: Η Πρώτη Κυρία αποκάλυψε εμμέσως πλην σαφώς ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος
Η πρώτη κυρία Τζιλ Μπάιντεν έδωσε μια από τις πιο σαφείς ενδείξεις ότι ο Τζο Μπάιντεν θα είναι υποψήφιος για δεύτερη θητεία, λέγοντας σήμερα σε αποκλειστική συνέντευξη στο Associated Press ότι δεν απομένει «σχεδόν» τίποτα άλλο να γίνει παρά να καθοριστεί ο χρόνος και ο τόπος της ανακοίνωσης.
Αν και ο Μπάιντεν έχει δηλώσει εδώ και καιρό ότι είναι πρόθεσή του να διεκδικήσει την επανεκλογή του, δεν το έχει επισημοποιήσει ακόμη, και έχει αγωνιστεί για να σταματήσει τις ερωτήσεις σχετικά με το αν είναι πολύ μεγάλος για να συνεχίσει να υπηρετεί ως πρόεδρος.
Ο Τζο Μπάιντεν θα είναι 82 ετών το 2024. Ο -όχι και τόσο νεότερος- Ντόναλντ Τραμπ, ωστόσο, που θα είναι 78, έχει ανακοινώσει την προεδρική υποψηφιότητά του ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο.
«Λέει ότι δεν έχει τελειώσει», δήλωσε η πρώτη κυρία από το Ναϊρόμπι, τον δεύτερο και τελευταίο σταθμό του πενθήμερου ταξιδιού της στην Αφρική. «Δεν έχει τελειώσει αυτό που ξεκίνησε. Και αυτό είναι το σημαντικό». Και πρόσθεσε: «Πόσες φορές πρέπει να το πει για να το πιστέψετε;».
Η Τζιλ Μπάιντεν είναι η μόνη πρώτη κυρία που συνεχίζει την καριέρα της εκτός από τα τελετουργικά της καθήκοντα, διδάσκοντας γραφή και αγγλικά σε φοιτητές κοινοτικών κολεγίων. Στα 71 της χρόνια, δήλωσε ότι δεν είναι έτοιμη να σκεφτεί τη συνταξιοδότηση.
Είπε ότι άφησε λεπτομερή σχέδια μαθήματος για έναν αναπληρωτή καθηγητή, ενώ βρισκόταν στο ταξίδι της, και έστελνε μηνύματα με μαθητές καθώς ταξίδευε. Σχεδιάζει να επιστρέψει στην τάξη στις 8 π.μ. το πρωί της Τρίτης, λίγες ώρες μετά την άφιξή της στο σπίτι της από την Αφρική γύρω στις 3 π.μ.
Την ίδια ώρα πρόσωπα εξοικειωμένα με το σκεπτικό του Μπάιντεν, με τα οποία ήρθε σε επικοινωνία το Politico, εκτιμούν πως εκείνος θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα και ότι η σχετική ανακοίνωση έχει καθυστερήσει λόγω των διεθνών εξελίξεων (βλ. ταξίδι του Μπάιντεν σε Κίεβο και Πολωνία).
Συνεργάτες του Μπάιντεν δήλωσαν ότι η ανακοίνωση είναι πιθανό να γίνει τον Απρίλιο, μετά το τέλος του πρώτου τριμήνου συγκέντρωσης χρημάτων, δηλαδή περίπου την εποχή που ο Μπαράκ Ομπάμα ξεκίνησε επίσημα την εκστρατεία επανεκλογής του.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απομάκρυνση των κατοίκων από αρκετά χωριά για λόγους ασφαλείας
Η αμερικανική πλευρά αποδίδει τις επιθέσεις στην παραβίαση μνημονίου συνεννόησης από την Τεχεράνη
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρήκε την όλη κατάσταση «ειλικρινά, ντροπιαστική»
Η αντιπαράθεση αναδεικνύει και τις διαφορετικές στρατηγικές προσεγγίσεις για τη συνέχιση του πολέμου
Η ποιότητα του αέρα σε μεγάλες περιοχές της Βόρειας Αμερικής θεωρείται «επικίνδυνη»
Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από συνωστισμό πέρυσι
Σε «ρινγκ» μετατράπηκε ένα κατάστημα «In-N-Out Burger»
Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου οξύνει τη σύγκρουση με τη Δικαιοσύνη
Πολλοί φοιτητές κάνουν κατάχρηση της διαμονής τους στις ΗΠΑ, μένοντας στη χώρα για επιπλέον χρόνια
Σε κλοιό πολέμου η Μέση Ανατολή μετά από έξι ημέρες συγκρούσεων
Ποτάμια της χώρας έχουν ιστορικά χαμηλά επίπεδα νερού και δεν έχει βρέξει σχεδόν καθόλου τις τελευταίες εβδομάδες
Η μόδα αποτελούσε μία από τις μεγάλες της αγάπες
Ο πρωθυπουργός έχει επανειλημμένα υπερασπιστεί τη σύζυγό του
Η σύζυγος και η κόρη του βρίσκονταν μέσα στο κατάστημα
Η σχετική νομοθεσία προβλέπει ποινή φυλάκισης από έξι μήνες έως ένα έτος
Δύο μοτοσυκλέτες, ένα ΙΧ κι ένα τροχόσπιτο ενεπλάκησαν στο θανατηφόρο τροχαίο
Το χρονικό της υπόθεσης
Η υποχώρηση του ενδιαφέροντος και οι αποτυχημένες προσπάθειες επίλυσης
Στο στόχαστρο οι αμερικανικές βάσεις σε Κουβέιτ και Μπαχρέιν
Τα δεδομένα της οικονομίας, της εξωτερικής πολιτικής και της αμυντικής πολιτικής της Τουρκίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.