Κοσμος

Ιστορικές αυξήσεις εικοσαετίας από Toyota και Honda

Την ώρα που ο πληθωρισμός αγγίζει ρεκόρ 40 ετών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Honda
© Unsplash

Ιαπωνία: Ιστορικές αυξήσεις εικοσαετίας από Toyota και Honda - Την ώρα που ο πληθωρισμός αγγίζει ρεκόρ 40 ετών

Οι γίγαντες της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας Toyota και Honda συμφώνησαν να δώσουν στους εργαζομένους τους στη χώρα τις μεγαλύτερες μισθολογικές αυξήσεις των τελευταίων δεκαετιών.

Είναι οι τελευταίες επιχειρήσεις στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου που αυξάνουν τους μισθούς καθώς οι ανατιμήσεις έχουν φτάσει σε ύψη-ρεκόρ. Τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν τον περασμένο μήνα έδειξαν ότι ο πληθωρισμός στην Ιαπωνία βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 ετών.

Αυτό έχει ασκήσει πίεση στις επιχειρήσεις και τις αρχές να βοηθήσουν τους ανθρώπους καθώς η οικονομική τους αντοχή συρρικνώνεται. Κάθε χρόνο οι ιαπωνικές επιχειρήσεις συνήθως κάνουν τις καθιερωμένες μισθολογικές συνομιλίες με τα συνδικάτα για εβδομάδες πριν ανακοινώσουν τις αποφάσεις τους γύρω στα μέσα Μαρτίου.

Την Τετάρτη, η Toyota δήλωσε ότι θα ικανοποιήσει τα αιτήματα των συνδικάτων για μισθούς και μπόνους, με τους μισθούς να αυξάνονται κατά το μεγαλύτερο ποσοστό των τελευταίων 20 ετών.

Εν τω μεταξύ, η αντίπαλη αυτοκινητοβιομηχανία Honda δήλωσε στο BBC ότι έχει «απαντήσει θετικά στα αιτήματα των συνδικάτων για αυξήσεις μισθών και μπόνους».

Η εταιρεία δήλωσε ότι θα αυξήσει τους μισθούς κατά 5%, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη αύξηση από το 1990 και πάνω από τον ρυθμό πληθωρισμού της Ιαπωνίας.

Εκπρόσωπος της Honda δήλωσε ότι τα επιπλέον χρήματα θα διανεμηθούν σε μεγάλο βαθμό στους νεότερους υπαλλήλους, καθώς οι αρχικοί μισθοί θα αυξηθούν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ