- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
H Ουγγαρία θα εγκρίνει την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ στις αρχές Μαρτίου
Μαζί με την Τουρκία προβάλαν εμπόδια
Ουγγαρία: Η Βουλή θα εγκρίνει την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ πιθανότατα στις αρχές Μαρτίου
Η Βουλή της Ουγγαρίας ενδέχεται να επικυρώσει την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ στις αρχές του επόμενου μήνα, αναφέρουν σήμερα τα ουγγρικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα το προκαταρκτικό πρόγραμμα των συνεδριάσεων του σώματος αυτού για την επόμενη εβδομάδα.
Η Φινλανδία και η Σουηδία αιτήθηκαν την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και λένε ότι θέλουν να προχωρήσουν «χέρι με χέρι». Μολονότι οι περισσότερες χώρες μέλη του Συμφώνου έχουν ήδη δώσει την έγκρισή τους, η Τουρκία και η Ουγγαρία δεν έχουν επικυρώσει ακόμη τη διαδικασία αυτήν. Την περασμένη εβδομάδα η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας ζήτησε από τις δύο χώρες να ανοίξουν τον δρόμο για την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας «χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις».
Ο ενημερωτικός ιστότοπος HVG.hu ανέφερε ότι οι Ούγγροι βουλευτές μπορεί να ξεκινήσουν τη συζήτηση την 1η Μαρτίου και η ψηφοφορία για την επικύρωση ίσως να γίνει την αμέσως επόμενη εβδομάδα.
Ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν είχε δηλώσει τον Νοέμβριο ότι η κυβέρνησή του είχε ήδη αποφασίσει ότι θα στηρίξει το αίτημα των δύο χωρών. Η κυβέρνηση υπέβαλε το σχετικό νομοσχέδιο τον Ιούλιο όμως η Βουλή, όπου το κυβερνών κόμμα Fidesz του Όρμπαν διαθέτει ευρεία πλειοψηφία, δεν το έχει φέρει ακόμη προς συζήτηση και έγκριση.
Ο Όρμπαν είπε το Σάββατο ότι είναι «ζωτικής σημασίας» για την Ουγγαρία να παραμείνει μέλος του ΝΑΤΟ, όμως η κυβέρνησή του δεν θα στείλει όπλα στην Ουκρανία, ούτε θα διαρρήξει τους οικονομικούς δεσμούς της με τη Μόσχα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
HARD NEWS: Ουκρανία και Μαύρη Θάλασσα | Κορεατική Χερσόνησος και πύραυλοι | Κονγκό και Έμπολα | ΔΝΤ και ΑΙ | NASA, SpaceX και Διάστημα
Αμφισβητούν τον ρόλο και τις κινήσεις του
Αφαιρέθηκε τμήμα του οργάνου
Αλλά το μυστήριο δεν τελείωσε
Από καταφύγιο διασημοτήτων σε σκηνικό για το TikTok
Οι έξι Ρεπουμπλικανοί που αμφισβητούν την απόφαση
Εκμεταλλεύτηκε την τηλεργασία, επικαλούνταν την άρρωστη μητέρα του, έπαιρνε αναρρωτικές άδειες
Τι υποστηρίζει η πλευρά της
Παραδέχεται παλαιότερη λογοκλοπή
H κίνηση του Αμερικανού προέδρου δεν αποτέλεσε έκπληξη
Ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν έχει ακόμη μιλήσει προσωπικά μαζί της για την υπόθεση
Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν σύνδεση με υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών
Στο Παρίσι από η Σουηδή ακτιβίστρια - Συνεχίζονται οι αποκλεισμοί σχολείων
Οι αποκαλύψεις του δικηγόρου της
Άλμα τιμών λόγω των διαταραχών στη Μέση Ανατολή και των χαμηλών αποθεμάτων στη Γερμανία
Το μονοπάτι όπου βρέθηκαν τραυματισμένα τα θύματα πριν αφήσουν την τελευταία τους πνοή
Τα πετρελαϊκά αποθέματα εξαντλούνται και τα δημόσια χρέη πιέζουν τις κυβερνήσεις
Διαμαρτυρία με μπετόνια στα χέρια και σφοδρές αντιδράσεις
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η αναφορά στην αμυντική πολιτική της Ελλάδας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.