Κοσμος

Σε ακατάλληλα σπίτια ζουν οι μισοί ενοικιαστές στην Βρετανία

Τουλάχιστον 1,6 εκατομμύριο παιδιά ζουν σε άθλιες συνθήκες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σε ακατάλληλα σπίτια οι μισοί ενοικιαστές στην Αγγλία
© Unsplash

Βρετανία: Σε ακατάλληλα σπίτια ζουν σχεδόν οι μισοί ενοικιαστές 

Περισσότεροι από τους μισούς ενοικιαστές στην Βρετανία ζουν σε ακατάλληλα σπίτια, ενώ παράλληλα οι τιμές των ενοικίων έχουν φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ. Περίπου 2,7 εκατομμύρια νοικοκυριά, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 1,6 εκατομμυρίων παιδιών, αντιμετωπίζουν κακές συνθήκες διαβίωσης που οφείλονται στην έλλειψη μόνωσης και στους υψηλούς λογαριασμούς ενέργειας, σύμφωνα με την Citizens Advice.

Ο επικεφαλής της πολιτικής της Citizens Advice δήλωσε στην εκπομπή «Breakfast στο LBC» ότι οι άνθρωποι ζουν σε «πραγματικά δύσκολες συνθήκες, που επιδεινώνονται από τους υψηλούς λογαριασμούς ενέργειας, οι άνθρωποι ζουν σε πολύ κακομονωμένα σπίτια, σε πολύ κρύα σπίτια».

Πρόσθεσε ότι: «Όλο και περισσότερο βλέπουμε μουχλιασμένες, υγρές συνθήκες που αποτελούν κίνδυνο για την υγεία των ανθρώπων. Το πρόβλημα είναι ότι οι ιδιοκτήτες δεν υποχρεούνται να αναβαθμίσουν τα σπίτια τους σε ένα επαρκές πρότυπο ενεργειακής απόδοσης. Αυτό είναι που πιέζουμε την κυβέρνηση να εισαγάγει ως κανονισμό, ώστε να υπάρχει ένα ελάχιστο κατώτατο όριο που να μειώνει το ρεύμα και τη διαρροή των σπιτιών των ανθρώπων». 

Ο μέσος ενοικιαστής πληρώνει 350 £ περισσότερα το χρόνο για θέρμανση λόγω της κακής μόνωσης και υγρασίας των κατοικιών. Ενώ όσοι μένουν σε λιγότερο ενεργειακά αποδοτικά ακίνητα θα μπορούσαν να πληρώσουν έως και 1.190 £ περισσότερο το χρόνο όταν οι λογαριασμοί αυξηθούν ξανά τον Απρίλιο.

«Είναι ντροπή που περισσότερα από 20 χρόνια από τότε που τέθηκε σε ισχύ η νομοθεσία για τη μείωση της φτώχειας των καυσίμων και τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των σπιτιών, οι άνθρωποι εξακολουθούν να υποφέρουν», δήλωσε από την πλευρά της βη Τζίλιαν Κούπερ επικεφαλής ενεργειακής πολιτικής της Citizens Advice.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ