Κοσμος

Ιερέας δολοφονήθηκε από τον σύζυγο της οικονόμου του

Τι συνέβη και πώς έφτασαν στα ίχνη του οι Αρχές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ιερέας δολοφονήθηκε από τον σύζυγο της οικονόμου του

Λος Άντζελες: Ιερέας δολοφονήθηκε από τον σύζυγο της οικονόμου του - Τι συνέβη και πώς έφτασαν στα ίχνη του οι Αρχές

Ένας 65χρονος άνδρας συνελήφθη για τον θάνατο του καθολικού επισκόπου Ντέιβιντ Ο'Κόνελ, ενός ιερέα που πυροβολήθηκε το Σάββατο στο Λος Άντζελες, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο Κάρλος Μεντίνα, σύζυγος της οικονόμου του επισκόπου, συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας για τη δολοφονία του 69χρονου. Η αστυνομία δήλωσε ότι μια πηγή τους ενημέρωσε ότι ο Μεντίνα ισχυριζόταν ότι ο Ο'Κόνελ του χρωστούσε χρήματα.

«Αυτός ο επίσκοπος έκανε τεράστια διαφορά στην κοινότητά μας», δήλωσε ο σερίφης Robert G. Luna στη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας. «Υπήρξε στυλοβάτης στην κοινότητά μας, ειρηνοποιός, υπηρετώντας όσους είχαν ανάγκη».

Πώς έφτασαν στα ίχνη του οι Αρχές

Οι κάμερες παρακολούθησης έδειξαν ένα σκουρόχρωμο SUV να πλησιάζει την κατοικία του επισκόπου στο Hacienda Heights πριν από τη δολοφονία και να φεύγει λίγο αργότερα. Σύμφωνα με τον σερίφη, η σύζυγος του Μεντίνα οδηγούσε ένα παρόμοιο αυτοκίνητο στην κατοικία του Ο'Κόνελ όταν ερχόταν στη δουλειά.

Μετά τον πυροβολισμό, ο Μεντίνα φέρεται να έφυγε για την κεντρική Καλιφόρνια και επέστρεψε στην κατοικία του περίπου στις 2 τα ξημερώματα της Δευτέρας. Συνελήφθη στις 8 το πρωί.

Οι ντετέκτιβ βρήκαν δύο πυροβόλα όπλα στο σπίτι του Μεντίνα, καθώς και «άλλα στοιχεία που ενδεχομένως συνδέουν τον Μεντίνα με το έγκλημα», δήλωσε η Λούνα. Τα πυροβόλα όπλα θα εξεταστούν από το εγκληματολογικό εργαστήριο της αστυνομίας για να εξακριβωθεί αν χρησιμοποιήθηκαν στη δολοφονία.

Ο Ο'Κόνελ βρέθηκε περίπου στη 1 το μεσημέρι του Σαββάτου με τραύμα από πυροβόλο όπλο. Ο Ο'Κόνελ καταγόταν από την Ιρλανδία και υπερασπιζόταν τους μετανάστες και τις μειονεκτούσες κοινότητες κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Λος Άντζελες, όπου χειροτονήθηκε ιερέας το 1979.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ