Κοσμος

Φορτηγό έπεσε πάνω σε πεζούς και ποδηλάτες στο Μπρούκλιν (βίντεο)

Κατά την διάρκεια καταδιώξης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φορτηγό έπεσε πάνω σε πεζούς και ποδηλάτες στο Μπρούκλιν (βίντεο)
© Unsplash

ΗΠΑ: Φορτηγό έπεσε πάνω σε πεζούς και ποδηλάτες στο Μπρούκλιν

Αναστάτωτη προκλήθηκε το πρωί της Δευτέρας (τοπική ώρα) στο Μπέι Ριτζ του Μπρούκλιν των ΗΠΑ, όταν φορτηγό έπεσε πάνω σε πεζούς και παρέσυρε ποδηλάτες, με μια ξέφρενη πορεία, προτού εντέλει ακινητοποιηθεί από όχημα των αστυνομικών Αρχών, έπειτα από καταδίωξη 30 λεπτών.

Ένα βίντεο που προβλήθηκε στο WABC-TV έδειξε ένα φορτηγό να χάνει οριακά έναν πεζό σε πεζοδρόμιο, ενώ ένα περιπολικό της αστυνομίας καταδίωκε. Ο πεζός αναγκάστηκε να πηδήξει από την πορεία του φορτηγού για να αποφύγει τη σύγκρουση.

Ο οδηγός έχει συλληφθεί και ανακρίνεται από τις Αρχές. Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε ότι τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Όπως ανέφεραν αυτόπτεις μάρτυρες, το φορτηγό ανέβηκε το πεζοδρόμιο και χτύπησε το λιγότερο τρεις πεζούς και τέσσερις ποδηλάτες σε διαφορετικά σημεία. Οι μεν ποδηλάτες τραυματίστηκαν, ενώ ένας 30χρονος πεζός, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το περιστατικό συνέβη την ίδια ημέρα που ομοσπονδιακοί ένορκοι άρχισαν να σταθμίζουν αν θα επιβληθεί η θανατική ποινή στον Σαϊφούλο Σαΐποφ, τον εξτρεμιστή που οδήγησε σκόπιμα ένα φορτηγό σε ποδηλατόδρομο της Νέας Υόρκης το 2017, σκοτώνοντας οκτώ ανθρώπους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ