Κοσμος

Αστεροειδής έκανε τη νύχτα μέρα πάνω από τη Μάγχη (βίντεο)

Τα εντυπωσιακά πλάνα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αστεροειδής έκανε τη νύχτα μέρα πάνω από τη Μάγχη (βίντεο)

Αστεροειδής έκανε τη νύχτα μέρα πάνω από τη Μάγχη - Μόλις η έβδομη φορά που έχει προβλεφθεί εκ των προτέρων η πρόσκρουση ενός αστεροειδούς - Τα εντυπωσιακά πλάνα 

Ένας μικρός αστεροειδής εισήλθε στην ατμόσφαιρα της Γης και εθεάθη να φωτίζει τον ουρανό πάνω από τη Μάγχη, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό φαινόμενο διαττόντων αστέρων.

Ο μετεωροειδής ύψους 1 μέτρου - ή μικρός αστεροειδής - εθεάθη λίγο πριν από τις 03:00 ώρα Ελλάδας το πρωί της Δευτέρας.

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ορισμένοι από τους οποίους βρίσκονται στη νότια Αγγλία, μοιράστηκαν πλάνα από τον βράχο που ονομάστηκε Sar2667.

Είναι μόλις η έβδομη φορά που έχει προβλεφθεί εκ των προτέρων η πρόσκρουση ενός αστεροειδούς.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος έγραψε στο Twitter ότι ήταν «ένα σημάδι της ταχείας προόδου στις παγκόσμιες δυνατότητες ανίχνευσης αστεροειδών!».

Ο οργανισμός ανέφερε νωρίτερα ότι το αντικείμενο αναμένεται να «χτυπήσει με ασφάλεια» τη γήινη ατμόσφαιρα κοντά στη γαλλική πόλη Ρουέν.

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετεωριτών, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα το Βέλγιο, δήλωσε ότι το αντικείμενο θα εισέλθει σε απόσταση περίπου 4 χιλιομέτρων από τις γαλλικές ακτές και θα δημιουργούσε ένα φαινόμενο «πύρινης σφαίρας».

Ο τελευταίος αστεροειδής που είχε προβλεφθεί να εισέλθει εκ των προτέρων στην ατμόσφαιρα της Γης είχε παρατηρηθεί στον ουρανό πάνω από το Οντάριο του Καναδά τον περασμένο Νοέμβριο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ