Κοσμος

Δολοφονήθηκε ο ΑΚΑ ένας από τους πιο γνωστούς ράπερ της Νότιας Αφρικής

Η χώρα έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά δολοφονιών στον πλανήτη

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
AKA shot dead: Top South African rapper killed with friend
© Τebogo Letsie/Sunday Times/Gallo Images/Getty Images/Ideal Image

Νότια Αφρική: Δολοφονήθηκε ο ΑΚΑ ο πιο γνωστός ράπερ της χώρας 

Ο ράπερ Kiernan Jarryd Forbes, ευρέως γνωστός ως AKA, σκοτώθηκε από πυροβολισμούς στο Ντέρμπαν της Νοτίου Αφρικής. Η τοπική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ο 35χρονος Forbes και ένας φίλος του πυροβολήθηκαν αρκετές φορές ενώ στέκονταν στο πεζοδρόμιο έξω από ένα δημοφιλές εστιατόριο στην πολυσύχναστη Florida Road του Ντέρμπαν το βράδυ της Παρασκευής.

Ένας τρίτος άνδρας, που πιστεύεται ότι είναι σωματοφύλακας τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών, οι οποίοι σύμφωνα με την αστυνομία έγιναν από τρεις άνδρες που επέβαιναν σε δύο οχήματα.

Ο Forbes φαίνεται ότι χτυπήθηκε από έξι σφαίρες και πέθανε επί τόπου, όπως και ο δεύτερος άνδρας, ο οποίος δεν έχει ακόμη αναγνωριστεί επίσημα, στην ενέδρα που σημειώθηκε γύρω στις 10 το βράδυ. Ο Forbes όπως αναφέρουν τοπικά μέσα έφαγε δείπνο στο δημοφιλές εστιατόριο Wish με μια ομάδα φίλων, αφού προηγουμένως είχε περάσει χρόνο σε γνωστό κουρείο στο ίδιο συγκρότημα.

Ο βραβευμένος ράπερ είχε προγραμματίσει να εμφανιστεί σε νυχτερινό κέντρο του Ντέρμπαν αργότερα την Παρασκευή.

Σε ανακοίνωση που δημοσίευσαν στο Twitter, οι γονείς του Forbes, Tony και Lynn Forbes, δήλωσαν ότι «αναγνωρίζουν τον θάνατο του αγαπημένου μας γιου και επιβεβαιώνουν τον πρόωρο και τραγικό θάνατό του. Για εμάς ο Kieran Jarryd Forbes ήταν γιος, αδελφός, εγγονός, ανιψιός, ξάδελφος και φίλος, και κυρίως πατέρας για την αγαπημένη του κόρη Kairo. Για πολλούς ήταν ο AKA, Supermega, Bhova και τα πολλά άλλα ονόματα αγάπης που η λεγεώνα των θαυμαστών του τον αποκαλούσε b. Ο γιος μας αγαπήθηκε και έδωσε αγάπη σε αντάλλαγμα».

Είπαν ότι περιμένουν περισσότερες λεπτομέρειες από την αστυνομία του Ντέρμπαν και ζήτησαν να τους δοθεί χώρος για να διαχειριστούν την απώλειά τους.

«Σε αυτή την ώρα του πένθους κάνουμε έκκληση για τη συμπόνια σας, τον χώρο και τον χρόνο να συγκεντρωθούμε ως οικογένεια για να αποφασίσουμε για τις επόμενες ημέρες. Σας ευχαριστούμε για την αγάπη και την υποστήριξη που έχουμε λάβει μέχρι στιγμής και σας ζητάμε να συνεχίσετε να μας κρατάτε στις προσευχές σας και να μας ανεβάζετε στον Κύριο», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο Forbes κέρδισε την αναγνώριση μετά την κυκλοφορία του single «Victory Lap» από το ντεμπούτο στούντιο άλμπουμ του, «Altar Ego» (2010) και συνέχισε την επιτυχία του κυκλοφορώντας τα «Levels» (2014), «Touch My Blood» (2018), «Bhovamani» (2020). 

Μάστιγα οι ανθρωποκτονίες στη Νότια Αφρική

Οι επιθέσεις με τη χρήση πυροβόλων όπλων είναι συχνές στη Νότια Αφρική, χώρα όπου ο δείκτης ανθρωποκτονιών συγκαταλέγεται στους υψηλότερους στον κόσμο, λόγω της βίας των συμμοριών και του αλκοόλ.

Το 2022 διαπράχθηκαν επιθέσεις ενόπλων σε μπαρ που είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους κάπου είκοσι άνθρωποι, ιδίως σε εργατικές συνοικίες του Γιοχάνεσμπουργκ και στην πόλη Πιτερμπαρέτσμπεγκ. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ