Κοσμος

Η Ολλανδία έκλεισε το προξενείο της στην Κωνσταντινούπολη λόγω απειλών

Ταξιδιωτικές οδηγίες από την Βρετανία και άλλες χώρες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κωνσταντινούπολη
© Unsplash

Ολλανδία: Εκλεισε προσωρινά το προξενείο της στην Κωνσταντινούπολη λόγω απειλών

Το προσωρινό κλείσιμο του προξενίου της στην Κωνσταντινούπολη αποφάσισε η Ολλανδία, μετά από απειλές που δέχθηκε η διπλωματική αποστολή. Ο εκπρόσωπος της ολλανδικής διπλωματικής αποστολής δεν ήταν σε θέση να απαντήσει για πόσο διάστημα θα παραμείνει κλειστό το προξενείο.

Μόλις πριν λίγες ημέρες, η Άγκυρα διαμαρτυρήθηκε έντονα, μετά το κάψιμο του Κορανίου από εξτρεμιστή στη Χάγη. Ανάμεσα στις δύο χώρες δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση, ενώ υπήρξαν και δημόσιες τοποθετήσεις Τούρκων αξιωματούχων και πολιτικών.

Την ίδια ώρα τις ταξιδιωτικές οδηγίες που αναρτήθηκαν από τη Γερμανία, τη Σουηδία, τη Γαλλία, την Ιταλία και τις ΗΠΑ το βράδυ του Σαββάτου (28/01) ακολουθησε και η Βρετανία, η οποία προχώρησε στην ανάρτηση αντίστοιχων οδηγιών για όσους σκοπεύον να ταξιδέψουν στην Τουρκία.

Στις οδηγίες του το GOV.UK προειδοποιεί τους πολίτες για πιθανά τρομοκρατικά χτυπήματα στην Τουρκία και αναφέρει ότι οι τουρίστες θα πρέπει να συμβουλεύονται και να υπακούν τις τοπικές αρχές, καθώς και να ενημερώνονται διαρκώς από τα ΜΜΕ κατά την παραμονή τους. Όπως σημειώνει "οι τρομοκράτες είναι πολύ πιθανό να προσπαθήσουν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στην Τουρκία" και εφιστά την προσοχή σε χώρους όπου συχνάζουν Δυτικοί στην Κωνσταντινούπολη όπως εκκλησιών, συναγωγών, πρεσβειών/προξενείων και άλλων.

Yπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, η Τουρκία ανέστειλε τις συνομιλίες με τη Σουηδία και την Φινλανδία σχετικά με τα αιτήματά τους για ένταξη στο ΝΑΤΟ μετά την κίνηση του αρχηγού του ακροδεξιού κόμματος της Δανίας "Σκληρή Γραμμή", του Ράσμους Παλουντάν, να κάψει ένα αντίτυπο του Κορανίου μπροστά από την τουρκική πρεσβεία στην Στοκχόλμη.

 
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ