Κοσμος

Η Graceland του Έλβις μένει στην οικογένεια μετά τον θάνατο της κόρης του

Η Λίζα Μάρι πέθανε την περασμένη Πέμπτη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H Graceland του Elvis θα μείνει στην οικογένεια
© Mike Brown/Getty Images/Ideal Image

Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ: Η Graceland του Έλβις μένει στην οικογένεια

Η έπαυλη Graceland του Έλβις Πρίσλεϊ στο Μέμφις του Τενεσί, μένει στην οικογένεια μετά τον θάνατο της κόρης του Λίζα Μαρί την περασμένη Πέμπτη, παρά το γεγονός ότι η τελευταία πέθανε με πολλά χρέη. 

Η Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ κληρονόμησε το κτήμα 23 δωματίων, έκτασης 13,8 στρεμμάτων από τον πατέρα της, όταν ο «βασιλιάς» πέθανε το 1977, όταν εκείνη ήταν μόλις εννέα ετών. Ο Έλβις είχε αγοράσει το ακίνητο το 1957 αντί 100.000 δολαρίων, ενώ σύμφωνα με το Rolling Stone, αυτό άξιζε το 2020 έως και 500 εκατ. δολάρια. Όταν η Λίζα Μαρί έκλεισε τα 25 το 1993, απέκτησε την πλήρη κυριότητα του ακινήτου, το οποίο τώρα φιλοξενεί δημοφιλείς δημόσιες περιοδείες και βρίσκεται δίπλα σε μεγάλα μουσεία που τιμούν τη ζωή και την καριέρα του Έλβις.

Εκπρόσωπος της Graceland είπε στο People ότι η περιουσία θα μεταβιβαστεί τώρα στις τρεις κόρες της Λίζα Μαρί, Ράιλι, Χάρπερ και Φίνλεϊ. Η Graceland, η οποία προσφέρει δημόσιες ξεναγήσεις στην έπαυλη καθώς και εκτεταμένα μουσειακά εκθέματα, είναι σύμφωνα με πληροφορίες το δεύτερο οικιακό μουσείο στις ΗΠΑ μετά τον Λευκό Οίκο, προσελκύοντας περισσότερους από 600.000 επισκέπτες ετησίως.

Οι τρεις κόρες της θα είναι πλέον δικαιούχοι του καταπιστεύματος της Graceland. Ένας εκπρόσωπος του Ράιλι Κιου επιβεβαίωσε ότι το σχέδιο ήταν η Λίζα Μαρί να ταφεί στην περιοχή Graceland δίπλα στον Μπέντζαμιν. Σε μια δήλωση στον επίσημο λογαριασμό της Graceland στο Twitter, η οικογένεια Πρίσλεϊ δήλωσε «σοκαρισμένη και συντετριμμένη» από τον θάνατο της Λίζα Μαρί, η οποία δύο μέρες νωρίτερα είχε παρευρεθεί στις Χρυσές Σφαίρες, όπου ο ηθοποιός Όστιν Μπάτλερ κέρδισε βραβείο , ενσαρκώνοντας τον πατέρα της στην περσινή ταινία του Μπαζ Λούρμαν Έλβις.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ