Κοσμος

Ρωσο-Ουκρανικός πόλεμος: Πάνω από 9.000 άμαχοι έχουν σκοτωθεί στη χώρα μετά την εισβολή

Μεταξύ αυτών και 453 παιδιά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαίνονται οι μάχες μεταξύ Ουκρανών και Ρώσων στην πόλη Σολεντάρ
Μαίνονται οι μάχες μεταξύ Ουκρανών και Ρώσων στην πόλη Σολεντάρ| Πηγή Φωτό: Twitter

Ουκρανία: Πάνω από 9.000 άμαχοι έχουν σκοτωθεί στη χώρα μετά την εισβολή της Ρωσίας - Τι ισχυρίζεται το Κίεβο - Μεταξύ αυτών και 453 παιδιά 

Περισσότεροι από 9.000 άμαχοι, ανάμεσά τους 453 παιδιά, έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας τον περασμένο Φεβρουάριο, δήλωσε σήμερα ένας ανώτερος σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου.

"'Εχουμε καταγράψει 80.000 εγκλήματα που διαπράχτηκαν από τους Ρώσους εισβολείς και πάνω από 9.000 άμαχοι έχουν σκοτωθεί, ανάμεσά τους 453 παιδιά", είπε ο Αντρίι Γερμάκ, ο επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που διεξάγεται στο Νταβός στην Ελβετία.

"Δεν θα συγχωρέσουμε ούτε έναν βασανισμό ή φόνο. Κάθε εγκληματίας θα λογοδοτήσει", είπε ο ίδιος επαναλαμβάνοντας ότι η Ουκρανία επιθυμεί να δικαστούν από ειδικό διεθνές δικαστήριο Ρώσοι πολιτικοί ηγέτες και να δοθούν αποζημιώσεις για την καταστροφή που προκάλεσε στη χώρα η εισβολή της Ρωσίας.

Χθες Δευτέρα, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 7.000 άμαχοι έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ