Κοσμος

Ο Τζόνσον γράφει βιβλίο για την πρωθυπουργία του που «δεν θα μοιάζει με κανένα άλλο»

Η θητεία του χαρακτηρίστηκε από σωρεία σκανδάλων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Μπόρις Τζόνσον ετοιμάζεται να ανακοινώσει την παραίτησή του στη Βρετανία
Ο Μπόρις Τζόνσον © EPA/TOLGA AKMEN

Μπόρις Τζόνσον: Γράφει βιβλίο για την περίοδο της παραμονής του στην Ντάουνινγκ Στριτ

Ο Μπόρις Τζόνσον πρόκειται να γράψει ένα βιβλίο για την περίοδο που έζησε στη Ντάουνινγκ Στριτ μετά την υπογραφή συμφωνίας με τον εκδοτικό οίκο Harper Collins.
 
Δεν υπάρχουν ακόμη λεπτομέρειες σχετικά με το ύψος της αμοιβής του Τζόνσον ή πότε θα κυκλοφορήσει το βιβλίο. Η Αραμπέλα Πάικ, η διευθύντρια εκδόσεων σε ένα τμήμα της Harper Collins, που έχει αποκτήσει τα δικαιώματα του βιβλίου, έκανε λόγο για απομνημονεύματα «που δεν μοιάζουν με κανένα άλλο».

Ο Μπόρις Τζόνσον αναγκάστηκε να παραιτηθεί το καλοκαίρι μετά από μια σειρά σκανδάλων – συμπεριλαμβανομένου του Partygate – που κορυφώθηκαν με τη μαζική παραίτηση υπουργών, πρωτοστατούντος του Ρίσι Σούνακ.

Το τέλος με τις παραιτήσεις δύο κορυφαίων υπουργών- του υπουργού Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ και του υπουργού Υγείας Σάτζιντ Τζάβιντ- που αποχώρησαν στον απόηχο του σκανδάλου Κρις Πίντσερ, ο οποίος κατηγορείται ότι παρενόχλησε σεξουαλικά δύο άντρες στο μπαρ κομματικής λέσχης. Ακολούθησαν δεκάδες παραιτήσεις μελών της κυβέρνησης Τζόνσον

Σχεδίασε την επιστροφή στην κορυφαία θέση μετά την παραίτηση της Λιζ Τρας, αλλά απέρριψε ένα τέτοιο ενδεχόεμνο λέγοντας ότι δεν μπορούσε να πείσει τους αντιπάλους του, Ρίσι Σούνακ και Πένι Μόρντοντ να συνεργαστούν.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.