Κοσμος

Πούτιν: Η στιγμή που «κατσαδιάζει» υπουργό του - «Γιατί χαζολογάς;» (βίντεο)

Τι προκάλεσε την «έκρηξη» του Ρώσου προέδρου

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ξεφτιλίζει τον υπουργό Εμπορίου  Ντένις Μαντούροφ
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ξεφτιλίζει τον υπουργό Εμπορίου Ντένις Μαντούροφ | Πηγή ΦΩΤΟ: Twitter

Βλαντίμιρ Πούτιν - Το επεισόδιο με τον υπουργό για τις παραγγελίες αεροπλάνων που καθυστερούν - «Γιατί χαζολογάς;»

Αγρίεψε ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου στη Ρωσία. Όπως φαίνεται και στο βίντεο που κάνει τον γύρο των social media, ο Πούτιν εξοργίζεται με τον Ντένις Μαντούροφ, τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εμπορίου.

Ο Ρώσος πρόεδρος ζητά τον λόγο από τον Μαντούροφ που «χαζολογάει» αντί να φροντίσει ώστε η Ρωσία να προμηθευτεί νέα πολιτικά και στρατιωτικά αεροπλάνα.

Ο τόνος του Πούτιν είναι ιδιαίτερα ειρωνικός και επικριτικός, ξεκαθαρίζοντας στον υπουργό του ότι η δουλειά έχει καθυστερήσει «πάρα πολύ, υπερβολικά πολύ, καλώντας τον μάλιστα να ανεβάσει το συντομότερο ταχύτητα.

Η «κατσάδα» Πούτιν διαρκεί 1 λεπτό, με τα υπόλοιπα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου να παραμένουν αμίλητα.

'Why are you playing a fool?' Putin reprimands Deputy PM over business failings

Υπό πίεση ο Βλαντίμιρ Πούτιν - Μεγάλες ελλείψεις στον ρωσικό στρατό

«Δεν υπάρχουν συμβόλαια. Τι θα μου πεις; Ξέρω ότι δεν υπάρχουν συμβόλαια με τις εταιρείες, με ενημέρωσαν οι διευθυντές. Γιατί χαζεύεις στ΄αλήθεια; Πότε θα έχεις τις συμβάσεις;» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε έναν μήνα διορία στον υπουργό Εμπορίου να λύσει το πρόβλημα. «Πρέπει να γίνουν όλα σε έναν μήνα, στο ζητάω, σε έναν μήνα. Δεν αντιλαμβάνεσαι τις συνθήκες στις οποίες ζούμε;» ανέφερε με νόημα ο Πούτιν.

Τον Ιούλιο 2022, με τον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο σε πλήρη εξέλιξη και τις ρωσικές δυνάμεις να υποχωρούν στα ανατολικά της Ουκρανίας, ο Μαντούροφ ανέλαβε την ευθύνη για την αμυντική βιομηχανία της Ρωσίας.

Οι σκληρές οικονομικές κυρώσεις από ΕΕ και ΗΠΑ έχουν στερήσει πολύτιμα ανταλλακτικά και πρώτες ύλες για την κατασκευή στρατιωτικού εξοπλισμού στα ρωσικά εργοστάσια, με αποτέλεσμα τα προβλήματα ανεφοδιασμού του ρωσικού στρατού στο ουκρανικό μέτωπο να αυξάνονται διαρκώς.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ανεβαίνουν οι τόνοι στο Υπουργικό Συμβούλιο. Στις 23 Φεβρουαρίου 2022, μία ημέρα πριν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία, ο Πούτιν είχε ξεφτιλίσει τον Ρώσο αρχικατάσκοπο για την κατάσταση στο Ντονμπάς της Ουκρανίας, κάνοντάς τον να τραυλίζει. Και τα δύο βίντεο επιβεβαιώνουν αυτό που έχουν επισημάνει πολλές φορές διεθνείς αναλυτές ότι τόσο οι υπουργοί όσο και οι στενοί συνεργάτες του Πούτιν φοβούνται να του πουν πώς πραγματικά έχουν τα πράγματα με τον πόλεμο στην Ουκρανία, την κατάσταση στη ρωσική οικονομία κ.λπ.

Με πληροφορίες από Daily Mail/Telegraph

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ