Κοσμος

Το Νιου Τζέρσι και το Οχάιο απαγορεύουν τη χρήση του TikTok σε συσκευές ομοσπονδιακών υπαλλήλων

Υπό τον φόβο υποκλοπών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Tik Tok
Tik Tok © Pixabay

TikTok: Απαγορεύεται η χρήση της εφαρμογής σε ομοσπονδιακούς υπαλλήλους του Νιου Τζέρσι και του Οχάιο - Ο φόβος για υποκλοπές

Το Νιου Τζέρσι και το Οχάιο ανακοίνωσαν χθες, Δευτέρα, ότι ακολουθούν άλλες αμερικανικές πολιτείες απαγορεύοντας τη χρήση της δημοφιλούς εφαρμογής TikTok σε συσκευές πολιτειακής ιδιοκτησίας και διαχείρισης.

Ο Δημοκρατικός κυβερνήτης του Νιου Τζέρσι Φιλ Μέρφι δήλωσε ότι επιπρόσθετα με την απαγόρευση από τις πολιτειακές συσκευές της αναφερόμενης εφαρμογής για την προβολή βίντεο μικρής διάρκειας που ανήκει στην κινεζική ByteDance, ο ίδιος απαγορεύει επίσης τις πωλήσεις λογισμικού, προϊόντων και υπηρεσιών από περισσότερες από 12 εταιρίες-πωλητές, συμπεριλαμβανομένης της Huawei, της Hikvision, της Tencent Holdings LTD, της ZTE Corporation και της Kaspersky Lab.

Το γραφείο του Μέρφι ανέφερε ότι “υπάρχουν ανησυχίες εθνικής ασφάλειας σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, τα οποία, η κινεζική κυβέρνηση είναι ενδεχόμενο να απαιτήσει από την ByteDance να της παραδώσει”.

Ο κυβερνήτης του Οχάιο Ρεπουμπλικάνος Μάικ Ντεγουάιν ανάφερε στην εντολή του ότι “αυτές οι συγκαλυμμένες πρακτικής διαχείρισης των προσωπικών δεδομένων και κυβερνοασφάλειας συνιστούν απειλές εθνικής και τοπικής ασφάλειας για τους χρήστες αυτών των εφαρμογών, αλλά και τις σχετικές πλατφόρμες”.

Την Παρασκευή, ο κυβερνήτης του Γουινσκόνσιν Τόνι Έβερς δήλωσε ότι προγραμματίζει να ακολουθήσει τις άλλες αμερικανικές πολιτείες στην απαγόρευση της χρήσης της δημοφιλούς εφαρμογής προβολής βίντεο, η οποία έχει περισσότερους από 100 εκατομμύρια χρήστες στις ΗΠΑ.

Οι Ρεπουμπλικάνοι κυβερνήτες έχουν ηγετικό ρόλο στις κινήσεις για την απαγόρευση της χρήσης του TikTok σε πολιτειακές συσκευές, ενώ μερικοί Δημοκρατικοί κυβερνήτες είναι πιο διστακτικοί.

Τα καλέσματα για την απαγόρευση του TikTok ενισχύθηκαν μετά τη δήλωση του διευθυντή του FBI Κρίστοφερ Ρέι το Νοέμβριο ότι η αναφερόμενη εφαρμογή αποτελεί κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ. Ο Ρέι επεσήμανε την απειλή που υπάρχει από ενδεχόμενη κίνηση της κινεζικής κυβέρνησης για την εκμετάλλευση της εφαρμογής ως προς την άσκηση επιρροής στους χρήστες ή για τον έλεγχο άλλων συσκευών.

Το Reuters μετέδωσε την Παρασκευή ότι το TikTok ανέστειλε μία διαδικασία πρόσληψης προσωπικού για συμβούλους οι οποίοι, θα μπορούσαν να βοηθήσουν προς την κατεύθυνση της πιθανής επίτευξης μιας συμφωνίας ασφάλειας με τις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσαν δύο πηγές που έχουν λάβει σχετική ενημέρωση, καθώς όλο και περισσότεροι Αμερικανοί αξιωματούχοι είναι αντίθετοι σε μία τέτοια συμφωνία.

Το TikTok επιδιώκει να διαβεβαιώσει την Ουάσινγκτον ότι τα προσωπικά δεδομένα των Αμερικανών πολιτών δεν μπορούν να είναι προσβάσιμα σε τρίτους, ενώ το περιεχόμενό τους δεν μπορεί να χειραγωγηθεί από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα ή οποιαδήποτε άλλη οντότητα που τελεί υπό την επιρροή του Πεκίνου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ