Κοσμος

Επιβάτες πτήσης δεν έκαναν αλλαγή χρονιάς λόγω έκτακτης προσγείωσης σε άλλη ζώνη ώρας

Ξεκίνησαν από το Λος Άντζελες για το Σίδνεϊ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αυστραλία: Επιβάτες πτήσης δεν έζησαν ποτέ αλλαγή χρονιάς λόγω έκτακτης προσγείωσης σε άλλη ζώνη ώρας
Πτήση της United (φωτό αρχείου) © Unsplash

Αυστραλία: Επιβάτες πτήσης δεν έζησαν ποτέ αλλαγή χρονιάς λόγω έκτακτης προσγείωσης σε άλλη ζώνη ώρας

Επιβάτες αεροπορικής πτήσης από το Λος Αντζελες ξεναγήθηκαν από τους ντόπιους στο απομακρυσμένο νησί Πάγκο Πάγκο της Αμερικανικής Σαμόα, στον Ειρηνικό μετά από αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους τους που είχε προορισμό το Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Η πτήση αναγκάστηκε σε προσγείωση μετά από φόβους για ενδεχόμενο μηχανικό πρόβλημα σε έναν από τους κινητήρες του αεροπλάνου. Το πλήρωμα της πτήσης 839 της United Airlines είχε παρατηρήσει πιθανή διαρροή λαδιού σε κινητήρα του Boeing 787-9.

Eξαιτίας όμως της διαφοράς ώρας και των ζωνών ώρας η πτήση διάσωσης που στάλθηκε για να τους μεταφέρει στο Σίδνεϊ επρόκειτο να παρακάμψει τη διεθνή γραμμή ημερομηνίας (νοητή γραμμή στην επιφάνεια της Γης, η οποία περνά από τον ειρηνικό ωκεανό σχεδόν κατά μήκος του 180 μεσημβρινού και χωρίζει το χτες από το αύριο) λίγο μετά την απογείωση. Έτσι πέταξαν από το πρωί της παραμονής της Πρωτοχρονιάς έως το πρωί της Πρωτοχρονιάς χωρίς να φτάσουν ποτέ μεσάνυχτα για να γιορτάσουν.

Το αεροσκάφος αντικατάστασης ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει από τα Πάγκο Πάγκο στις 3 π.μ. της 31ης Δεκεμβρίου, τοπική ώρα, και να φτάσει στο Σίδνεϊ στις 7:15 π.μ. της 1ης Ιανουαρίου.

Η Αμερικανική Σαμόα βρίσκεται ακριβώς στα ανατολικά της διεθνούς γραμμής ημερομηνίας, που σημαίνει ότι οι επιβάτες λίγο μετά την απογείωση θα άλλαζαν ζώνη ώρας και θα βρίσκονταν στο 2023, λίγο μετά τις 4 το πρωί της Κυριακής. Ορισμένοι επιβάτες διαμαρτυρήθηκαν για το χρόνο που χρειάστηκε η United Airlines για να στείλει μια πτήση αντικατάστασης, καθώς έχασαν την ευκαιρία να περάσουν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Σίδνεϊ. Μία επιβάτης ανέφερε ότι ήταν η πρώτη μέρα του μήνα του μέλιτός της.


 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ