- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Το Ερπετό: Αποφυλακίζεται ο serial killer Σαρλς Σομπράτζ, που είχε γίνει σειρά στο Netflix
Είχε διαπράξει τουλάχιστον 20 φόνους
Ο Σαρλ Σομπράζ, γνωστός και ως «Ερπετό», αποφυλακίζεται για λόγους υγείας - Φέρεται ότι διέπραξε τουλάχιστον 20 φόνους σε χώρες της Ασίας
Το Ανώτατο Δικαστήριο του Νεπάλ διέταξε την αποφυλάκιση του Σαρλ Σομπράζ, του κατά συρροή «δολοφόνου των μπικίνι» που έγινε γνωστός με το προσωνύμιο «Ερπετό» και ευθύνεται για μια σειρά φόνων σε χώρες της Ασίας τη δεκαετία του 1970.
Ο 78χρονος σήμερα Σομπράζ, που κρατείται στις φυλακές του Νεπάλ από το 2003, καταδικασμένος για τον φόνο δύο Αμερικανών τουριστών, θα αποφυλακιστεί για λόγους υγείας, σύμφωνα με ένα έγγραφο που περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου. «Εάν δεν υπάρχουν άλλες κατηγορίες σε βάρος του ώστε να παραμείνει στη φυλακή, το δικαστήριο διατάζει να αποφυλακιστεί σήμερα και (…) να επιστρέψει στη χώρα του μέσα σε 15 ημέρες».
Ο Σομπράζ, από Ινδό πατέρα και Βιετναμέζα μητέρα, είχε δύσκολη παιδική ηλικία στη Γαλλία και κατέληξε πολλές φορές στη φυλακή για μικροαδικήματα. Τη δεκαετία του 1970 άρχισε τα ταξίδια στον κόσμο και βρέθηκε στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, την Μπανγκόκ. Συνήθιζε να προσεγγίζει τα θύματά του, να γίνεται φίλος τους και στη συνέχεια να τα ναρκώνει, να τα ληστεύει και να τα σκοτώνει. Στις περισσότερες περιπτώσεις επρόκειτο για τουρίστριες από δυτικές χώρες.
Το πρώτο του θύμα πιστεύεται ότι ήταν μια νεαρή Αμερικανίδα που βρέθηκε νεκρή το 1975, φορώντας μόνο το μπικίνι της, σε μια παραλία της Πατάγια.
Το όνομα του Σομπράζ συνδέεται με περίπου 20 φόνους. Συχνά χρησιμοποιούσε τα διαβατήρια των ανδρών που σκότωνε για να ταξιδεύει στον επόμενο προορισμό του.
Το προσωνύμιο «Ερπετό» –από την ικανότητά του να αλλάζει ταυτότητα για να ξεφεύγει από τις αρχές– έδωσε τον τίτλο και σε μια σειρά του BBC και του Netflix που βασίστηκε στη ζωή του.
Ο Σομπράζ συνελήφθη στην Ινδία το 1976 και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών για τον φόνο ενός Γάλλου τουρίστα σε ένα ξενοδοχείο στο Δελχί. Έμεινε συνολικά 21 χρόνια στη φυλακή, με ένα σύντομο διάλειμμα το 1986 όταν δραπέτευσε και συνελήφθη ξανά στην Γκόα.
Αφού αφέθηκε ελεύθερος το 1997 επέστρεψε στο Παρίσι. Επανεμφανίστηκε όμως το 2003 στο Νεπάλ, συνελήφθη και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της Αμερικανίδας τουρίστριας Κόνι Τζο Μπρόνζιτς. Δέκα χρόνια αργότερα κρίθηκε ένοχος και για τον φόνο του Καναδού συντρόφου της Μπρόνζιτς.
Το 2008, όντας στη φυλακή, ο Σομπράζ παντρεύτηκε την 20χρονη Νιχίτα Μπίσβας, 44 χρόνια νεότερή του και κόρη του Νεπαλέζου δικηγόρου του.
Πληροφορίες από BBC, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προβληματισμός για τα προβλήματα του Starshield
«Θα γινόμουν εξαιρετική πρέσβειρα! Μιλάω ελληνικά, έχω ελληνικό διαβατήριο» υποστηρίζει
Οι αποκαλύψεις μέσα από το blog της και η βομβιστική επίθεση
Ένα podcast για τις αιτίες της απόλυσης της Αμερικανής πρέσβεως
Τι δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
Οι διαδηλωτές θέτουν πρωτίστως ζήτημα διαφθοράς
Η συμβολή των φετινών νικητών στη σύνδεση των ατομικών οικονομικών αποφάσεων με τη συνολική πορεία της οικονομίας
Έλεγε ότι ήταν «νεοναζί που φαντασιωνόταν μαζικές δολοφονίες»
«Δεν έχω μιλήσει μαζί της, νιώθω απογοήτευση» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Νεκρός ο δράστης από πυρά κατοίκου που τον καταδίωξε
Τα σχόλια για την πρώτη ενημέρωση στον Λευκό Οίκο
HARD NEWS: Η αμερικανική πίεση στην Ευρώπη μέσω της ματωμένης Ουκρανίας | Οι μόνιμες αλλαγές στο εμπόριο | Ο παγκόσμιος συναγερμός για την ΤΝ
Σενάριο πρόωρης αποχώρησης από την ΕΚΤ
Τα προηγούμενα σχόλια για τις γυναίκες στα γυμναστήρια
Ο «πιο διάσημος» podcaster του κόσμου στρέφεται εναντίον του προέδρου
Ποιους συγγραφείς θεωρεί πιο ρεαλιστικούς
Κρυμμένα σε μπουκάλια σαμπουάν και κρέμας τα ερπετά
Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα
Οι άλλοι ενδιαφερόμενοι και ο ρόλος της Μποτσουάνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.