Κοσμος

Ο δήμος του Λος Άντζελες στεγάζει άμεσα χιλιάδες αστέγους σε ξενοδοχεία

Yπολόγιζονται συνολικά σε 40,000 ανθρώπους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΗΠΑ: Οι αρχές της Νέας Υόρκης θα μπορούν να ζητούν τον εγκλεισμό παρά τη θέλησή τους αστέγων που πάσχουν από ψυχικές νόσους, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Άνταμς
Άστεγός στην Νέα Υόρκη © Unsplash

Λος Άντζελες: Μεταφέρονται άμεσα σε ξενοδοχεία 40,000 άστεγοι 

Η δήμαρχος του Λος Άντζελες Κάρεν Μπας δήλωσε ότι θα μεταφέρει τους άστεγους της πόλης σε ξενοδοχεία και μοτέλ, όσο ο δήμος θα χτίζει περισσότερες οικονομικά προσιτές κατοικίες, όπως δήλωσε σε συνέντευξή της την Κυριακή.

Η πρωτοβουλία, που ονομάζεται  «Inside Safe», αναμένεται να ξεκινήσει την Τρίτη, οκτώ ημέρες μετά την ορκωμοσία της Μπας η οποία κήρυξε την έλλειψη στέγης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. «Λοιπόν, ξέρετε, αυτό που έχουμε διαπιστώσει στις κοινοτικές οργανώσεις που φέρνουμε για να κάνουν αυτή τη δουλειά είναι ότι μπορoυμε να στεγάσουμε το 95% των ανθρώπων», δήλωσε στην εκπομπή Meet the Press του NBC. 

Η Μπας δήλωσε ότι η πρωτοβουλία δεν θα περιλαμβάνει την εκκαθάριση των καταυλισμών όπου συγκεντρώνονται άνθρωποι χωρίς στέγη και δήλωσε ότι σε τέσσερα χρόνια, ένα μέτρο της επιτυχίας της πόλης στην αντιμετώπιση των αστέγων θα είναι αν έχουν απομείνει ελάχιστοι έως καθόλου καταυλισμοί. «Και δεν θα πρέπει να υπάρχουν 40.000 άνθρωποι που είναι χωρίς στέγη, αυτό είναι σίγουρο», δήλωσε.

Οι άστεγοι έχουν αυξηθεί στην περιοχή του Λος Άντζελες μετά την πανδημία. Η κομητεία δημοσίευσε έκθεση για το 2022 τον Σεπτέμβριο, αφού δεν το είχε κάνει το 2021. Η καταμέτρηση έφτασε τα 41.980 άτομα στην πόλη του Λος Άντζελες, σημειώνοντας αύξηση 1,7% από το 2020. Ο συνολικός πληθυσμός στο Λος Άντζελες είναι περίπου 3,8 εκατομμύρια.

Επιπλέον, η Μπας ανακοίνωσε την Παρασκευή εκτελεστικό διάταγμα που υποχρεώνει την πόλη να εξετάζει τις αιτήσεις για έργα προσιτής στέγασης εντός 60 ημερών. Μόλις ξεκινήσει η κατασκευή, η πόλη έχει πέντε ημέρες για να χορηγήσει άδεια και πιστοποιητικό κατοχής- η πόλη έχει δύο ημέρες για να ολοκληρώσει τη διαδικασία για έργα βραχυπρόθεσμης στέγασης.

Μετά την εντολή, 31 έργα προσιτής στέγασης αναμένεται να "επισπευσθούν άμεσα", σύμφωνα με δήλωση του γραφείου του Μπας.

«Πρόκειται για μια δραματική μείωση της γραφειοκρατίας και επιτάχυνση του χρονοδιαγράμματος κατασκευής που θα μεταφέρει τους ανθρώπους μέσα πιο γρήγορα και θα εξοικονομήσει πολύτιμα δολάρια που μπορούν να επενδυθούν σε περισσότερες κατοικίες και περισσότερες λύσεις για την κρίση αστέγων του Λος Άντζελες», δήλωσε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ