Κοσμος

Η νονά του πρίγκιπα Ουίλιαμ ζήτησε συγγνώμη για ρατσιστικά σχόλια σε δεξίωση

Η Σούζαν Χάσεϊ απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά της

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Σούζαν Χάσεϊ
© Max Mumby/Indigo/Getty Images

Βρετανία: Συγγνώμη από τη νονά του πρίγκιπα Ουίλιαμ για ρατσιστικά σχόλια σε δεξίωση για θύματα ενδοοικογενειακής βίας

Η νονά του πρίγκιπα Ουίλιαμ, του διαδόχου του βρετανικού θρόνου, συναντήθηκε με την επικεφαλής μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης για να της εκφράσει την ειλικρινή συγγνώμη της για τα σχόλια που έκανε για τη φυλή και την εθνικότητά της σε μια επίσημη δεξίωση των ανακτόρων, τον περασμένο μήνα.

Η Σούζαν Χάσεϊ απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά της στους κόλπους της βασιλικής οικογένειας, αφού ρώτησε επίμονα τη μαύρη Ενγκόζι Φουλάνι από πού κατάγεται. Η Φουλάνι γεννήθηκε στη Βρετανία και εργάζεται για μια ομάδα στήριξης θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας.

«Η Λαίδη Σούζαν δεσμεύτηκε να εμβαθύνει την επίγνωσή της για αυτά τα ευαίσθητα θέματα και είναι ευγνώμων που της δόθηκε η ευκαιρία να μάθει περισσότερο για τα ζητήματα αυτά», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ.

«Η κυρία Φουλάνι, η οποία έγινε άδικα στόχος κακοποίησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αλλού, αποδέχτηκε τη συγγνώμη και εκτιμά ότι δεν υπήρχε κακή πρόθεση», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Τα ρατσιστικά σχόλια της νονάς του πρίγκιπα Ουίλιαμ

Η ακτιβίστρια Ενγκόζι Φουλάνι είναι διευθύντρια της οργάνωσης Sistah Space που στηρίζει τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας. Η ίδια μέσω Twitter ανέφερε πως η νονά του Ουίλιαμ τη ρωτούσε επίμονα «από πού πραγματικά κατάγεται».

Στην ανακοίνωσή του, το Μπάκιγχαμ ανέφερε ότι αντιμετωπίζει «με τη δέουσα σοβαρότητα» το συμβάν αυτό. «Διατυπώθηκαν απαράδεκτα και πραγματικά λυπηρά σχόλια. Το εν λόγω άτομο θα ήθελε να εκφράσει την ειλικρινή συγγνώμη του για το κακό που προκάλεσε και αποχώρησε από τον τιμητικό ρόλο του με άμεση ισχύ», πρόσθεσε.

Η Φουλάνι εξήγησε ότι δεν ήξερε τι να απαντήσει, ούτε τι να κάνει. «Δεν μπορούσα να το πω στη βασιλική σύζυγο και ήταν σοκ για μένα, όπως και για τις δύο άλλες γυναίκες (σ.σ. που βρίσκονταν δίπλα της), μείναμε έκπληκτες και άφωνες».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ