Κοσμος

Η δολοφονία του Παζολίνι μπορεί να σχετίζεται τελικά με κλοπή

Η νέα εκδοχή για τον θάνατό του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η δολοφονία του Παζολίνι μπορεί να σχετίζεται με κλοπή
© EPA

Δολοφονία Παζολίνι - Μπορεί να σχετίζεται με κλοπή κινηματογραφικού του υλικού

Μία νέα εκδοχή έρχεται στο φως της δημοσιότητας για τη δολοφονία οτυ Πιερ Πάολο Παζολίνι.

Ο εμβληματικός Ιταλός ηθοποιός, ποιητής, συγγραφέας και σκηνοθέτης, δολοφονήθηκε στις 2 Νοεμβρίου 1975 στην παραλία της Όστια, κοντά στη Ρώμη και για καιρό το έγκλημα θεωρήθηκε σαν φόνος εκδίκησης τύπου Μαφίας. Για τη δολοφονία συνελήθφη ένα άτομο - ο Giuseppe (Pino) Pelosi – ο οποίος στην αρχή ομολόγησε τον φόνο αλλά το 2005 απέσυρε την ομολογία του και υποστήριξε ότι άγνωστοι είχαν σκοτώσει τον Παζολίνι.

Η έρευνα σχετικά με τη δολοφονία Παζολίνι άρχισε εκ νέου μετά την αναίρεση του Πελόζι και υπήρξαν ενδείξεις ότι ο φόνος έγινε από εκβιαστές, οι οποίοι είχαν κλέψει μερικές μπομπίνες της ταινίας «Σαλό ή 120 Μέρες στα Σόδομα» και ο Παζολίνι σχεδίαζε να τους συναντήσει στη Στοκχόλμη.

Τότε, οι δικαστές έκριναν ότι οι νέες ενδείξεις δεν ήταν αρκετές για να ξανανοίξουν την υπόθεση.

Παζολίνι - Η νέα εκδοχή για τη δολοφονία του

Τώρα, σύμφωνα με την ιταλική κοινοβουλευτική επιτροπή κατά της μαφίας και με έρευνα που διεξήγαγε, αποκαλύπτεται ότι όντως η δολοφονία του Πιερ Πάολο Παζολίνι μπορεί να συνδέεται με την κλοπή αποσπασμάτων του κινηματογραφικού του έργου.

Σύμφωνα με την έρευνα, ο Παζολίνι μπορεί να πήγε στην Όστια, παραθαλάσσια περιοχή της Ρώμης όπου δολοφονήθηκε, για να του επιστραφεί το υλικό που του είχε κλαπεί και όχι στη Σουηδία.

«Σε αυτή την ενδεχόμενη εξέλιξη φέρεται να εμπλέκεται και το οργανωμένο έγκλημα, όπως η ισχυρή συμμορία Μαλιάνα της Ρώμης», τονίζει η ιταλική κοινοβουλευτική επιτροπή.

Τα μέλη της Επιτροπής εκφράζουν την ελπίδα να προκύψουν νέα σχετικά στοιχεία, τουλάχιστον για την εξιχνίαση της υπόθεσης από ιστορικής, αν όχι δικαστικής, απόψεως.

Με πληροφορίες από Wikipedia - ΑΠΕ/ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ