Κοσμος

O Τζέιμι Ντάιμον της JP Morgan προβλέπει ότι η ενεργειακή κρίση θα κρατήσει χρόνια

«Χρειάζεται Σχέδιο Μάρσαλ» είπε ένας από τους ισχυρότερους τραπεζίτες του πλανήτη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Jamie Dimon, θέλει τους εργαζομένους να επιστρέψουν στο γραφείο 5 ημέρες την εβδομάδα
Ο Τζέιμι Ντάιμον © ΕPΑ/Grayson Timothy

Ντάιμον (JPMorgan): Η ενεργειακή κρίση θα επιδεινωθεί - Χρειαζόμαστε νέο «Σχέδιο Μάρσαλ»

Προειδοποίηση πως η ενεργειακή κρίση θα μπορούσε να επιδεινωθεί εξέφρασε σε συνέντευξη του ο CEO της JPMorgan, Tζέιμι Ντάιμον, επαναλαμβάνοντας την έκκληση για ένα «Σχέδιο Μάρσαλ» για την ενέργεια, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο Ντάιμον κατά τη διάρκεια μιας ακρόασης στο Κογκρέσο τον Σεπτέμβριο, είχε δηλώσει ότι οι ΗΠΑ δεν ακολουθούν σωστή ενεργειακή πολιτική και ζήτησε κατάλληλους κανόνες για να υπάρξει ενεργειακή ασφάλεια, καθώς μεταβαίνουμε σε καθαρότερη ενέργεια με την πάροδο του χρόνου.

«Οι Ευρωπαίοι θα ξεπεράσουν αυτό το χειμώνα, αλλά αυτό το πρόβλημα με το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο θα συνεχιστεί για χρόνια», είπε ο Ντάιμον. «Επομένως, αν ήμουν στην κυβέρνηση ή οπουδήποτε αλλού, θα έλεγα, πρέπει να προετοιμαστούμε για τα πολύ χειρότερα. Ελπίζω να μην συμβεί, αλλά σίγουρα θα προετοιμαζόμουν για κάτι πολύ χειρότερο».

Ο Ντάιμον είπε ότι δεν ξέρει αν θα έχουμε μια ήπια ή σκληρή ύφεση, αλλά «αν συμβεί, θα είμαστε καλά». Ο τραπεζίτης προειδοποιεί εδώ και μήνες για οικονομικούς «κόντρα» ανέμους που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ύφεση στις ΗΠΑ και παγκόσμια το επόμενο έτος.

Επιπλέον, o Τζέιμι Ντάιμον επαίνεσε τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ τον περασμένο μήνα, λέγοντας ότι η συνεργασία στο Κογκρέσο μπορεί να είναι πιο πιθανή, δεδομένου ότι «δεν εκλέχτηκαν οι ακραίοι των δύο κομμάτων».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ