Κοσμος

Μ. Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα παραβιάζει τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα

Η ανάρτηση του τούρκου ΥΠΕΞ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επίθεση στην ελληνική κυβέρνηση εξαπέλυσε με δηλώσεις του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου - Επανέλαβε τις επεκτατικές βλέψεις της Άγκυρας.
Σε απειλητικό τόνο απευθύνθηκε στην Ελλάδα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου © EPA/STR

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα επιμένει να καταπιέζει την «τουρκική» μειονότητα της Δ. Θράκης

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου εκτόξευσε σήμερα νέες κατηγορίες εναντίον της Ελλάδας, ισχυριζόμενος ότι «επιμένει να παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάνης και τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα» της μουσουλμανικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη.

«Φιλοξενήσαμε τα πολύτιμα μέλη του Συμβουλευτικού Συμβουλίου της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης στην Άγκυρα», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Τσαβούσογλου. «Δεν αφήσαμε ποτέ μόνους στους Τούρκους της Δυτικής Θράκης, δεν θα τους αφήσουμε ποτέ!»

Το tweet του Τούρκου υπουργού, συνοδεύεται από γραφιστικό πίνακα, όπου αναφέρονται μεταξύ άλλων: 

Ο νέος νόμος της Ελλάδας περί Μουφτείας είναι αντίθετος με τη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923 και στερεί από την «Τουρκική» Μειονότητα τα βασικά της δικαιώματα.  
Η Ελλάδα κατάσχει τις περιουσίες τουρκικών ιδρυμάτων στην Δυτική Θράκη.
Η Ελλάδα κάνει διακρίσεις εναντίον της «Τουρκικής» Μειονότητας εφαρμόζοντας κατά το δοκούν οικονομικούς ελέγχους και επιβάλλοντας φορολογικά πρόστιμα. 
Η Ελλάδα έχει κλείσει πάνω από 90 δημοτικά σχολεία της «Τουρκικής» Μειονότητας τα τελευταία 15 χρόνια και δεν επιτρέπει το άνοιγμα νέων τέτοιων σχολείων.
Η Ελλάδα δεν επιτρέπει την ανακαίνιση ή επέκταση των υπαρχόντων σχολικών κτιρίων της «Τουρκικής Μειονότητας». Η Ελλάδα εμποδίζει τον διορισμό ικανού αριθμού Τούρκων δασκάλων για να εργαστούν στα σχολεία της «Τουρκικής» Μειονότητας.  Η Ελλάδα επίσης εμποδίζει την αναβάθμιση της ύλης των Τουρκικών μαθημάτων. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ