Κοσμος

Αυτοτιμωρήθηκε αρχηγός της αστυνομίας στις ΗΠΑ που οδηγούσε golf cart χωρίς πινακίδες

Ο διάλογος με τον τροχονόμο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
okonor

Μαίρη Ο'Κόνορ: Σε διαθεσιμότητα η αρχηγός της αστυνομίας της Φλόριντα - Οδηγούσε golf cart χωρίς πινακίδες - Ο διάλογος με τον τροχονόμο

Η αρχηγός της αστυνομίας της Τάμπα, στη Φλόριντα, τέθηκε σε διαθεσιμότητα αφού έδειξε το σήμα της σε μια προσπάθεια να ξεφύγει από έλεγχο τροχονόμου, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης.

Στις 12 Νοεμβρίου, η Μαίρη Ο'Κόνορ και ο σύζυγός της ελέγχθηκαν από βοηθό σερίφη της κομητείας Πινέγιας επειδή οδηγούσαν ένα αμαξίδιο γκολφ χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας. Το υλικό από την κάμερα σώματος έδειξε τον αστυνομικό να εξηγεί στο ζευγάρι γιατί τους σταμάτησε.

Ο διάλογος με τον τροχονόμο

Στο βίντεο, η Ο'Κόνορ ρωτά αν η κάμερα σώματος του αστυνομικού είναι ενεργοποιημένη, με τον αστυνομικό να απαντά: «Είναι».

Η Ο'Κόνορ λέει: «Είμαι ο αρχηγός της αστυνομίας στην Τάμπα».

Στη συνέχεια δείχνει το αστυνομικό της σήμα.

«Ω, τι κάνετε;», λέει ο αστυνομικός με έκπληξη.

«Είμαι καλά», λέει η Ο'Κόνορ, προσθέτοντας: «Ελπίζω να μας αφήσετε να φύγουμε απόψε».

«Ω, εντάξει», απαντά ο αστυνομικός, πριν αφήσει το ζευγάρι να φύγει. Πριν φύγει, η Ο'Κόνορ φαίνεται να δίνει την κάρτα της στον αστυνομικό, λέγοντας: «Αν ποτέ χρειαστείτε κάτι, τηλεφωνήστε μου. Σοβαρά».

Την Παρασκευή η δήμαρχος της Τάμπα, Τζέιν Κάστορ, ανακοίνωσε ότι η Ο'Κόνορ «έχει τεθεί σε διοικητική άδεια εν αναμονή της έκβασης της έρευνας σχετικά με τον πρόσφατο τροχαίο έλεγχο».

Η Κάστορ πρόσθεσε: «Θεωρούμε όλους υπόλογους, ανεξάρτητα από τη θέση τους, και αυτή η συμπεριφορά ήταν απαράδεκτη. Η αρχηγός Ο'Κόνορ θα περάσει από τη δέουσα διαδικασία και θα αντιμετωπίσει την κατάλληλη πειθαρχική ποινή.

»Ο Ο'Κόνορ απευθύνθηκε οικειοθελώς στο Γραφείο Επαγγελματικών Προτύπων της Αστυνομίας της Τάμπα ζητώντας να λάβει την ίδια ποινή που θα λάμβανε οποιοσδήποτε αξιωματικός για παρόμοια συμπεριφορά».

Η συγγνώμη της Ο'Κόνορ

Η Ο'Κόνορ ζήτησε δημόσια συγγνώμη, λέγοντας: «Ήταν κακή επιλογή εκ μέρους μας να οδηγούμε ένα αμαξίδιο γκολφ σε δημόσιο δρόμο χωρίς τις κατάλληλες πινακίδες. Εκ των υστέρων, αντιλαμβάνομαι πώς ο χειρισμός μου στο θέμα αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί ακατάλληλος, αλλά σίγουρα δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου ... Τηλεφώνησα προσωπικά στον σερίφη της κομητείας Πινέγιας, προσφέροντας να πληρώσω για κάθε πιθανή κλήση».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ