Κοσμος

Με μότο «ο φόβος φυλάει τα έρμα» η Morgan Stanley έπεισε τους εργαζόμενους να γυρίσουν στο γραφείο

«Κάποιοι άνθρωποι πρέπει να φύγουν», είπε ο CEO

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H Morgan Stanley έπεισε τους υπαλλήλους της
© Unsplash

Μοrgan Stanley: Οι υπάλληλοί της επέστρεψαν στα γραφεία 

Η Morgan Stanley κάνει μέτριες περικοπές θέσεων εργασίας σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Τζέιμς Γκόρμαν, καθώς η Wall Street δέχεται πιέσεις ενώ οι προοπτικές για την παγκόσμια οικονομία παραμένουν ζοφερές.

«Κάποιοι άνθρωποι πρέπει να φύγουν», υπογράμμισε ο Γκόρμαν στο συνέδριο του Reuters NEXT, χωρίς να διευκρινίσει αριθμούς. «Κάνουμε κάποιες μέτριες περικοπές σε όλο τον κόσμο. Στις περισσότερες επιχειρήσεις, αυτό συμβαίνει μετά από πολλά χρόνια ανάπτυξης» πρόσθεσε.

«Με αυτό το δεδομένο όλοι έχουν επιστρέψει στην προ-πανδημίας κατάσταση – ο φόβος μήπως απολυθούν λειτούργησε ανακλαστικά», δήλωσε άνθρωπος της Morgan Stanley στην NY Post. 

Η πλήρης επιστροφή σηματοδοτεί το τέλος της προσπάθειας του CEO της τράπεζας να προσελκύσει εργαζόμενους πίσω στο γραφείο. «Εάν μπορείς να πας σε ένα εστιατόρια της Νέας Υόρκης, μπορείς να πας και στο γραφείο σου και σε θέλουμε πίσω στον χώρο εργασίας σου», έλεγε ο Γκόρμαν σε χρηματοοικονομικό συνέδριο που οργάνωση η ίδια η Morgan Stanley προ ενός έτους. Μάλιστα, είχε εκφράσει την επιθυμία οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στα κεντρικά γραφεία της Morgan Stanley να επιστρέψουν στους χώρους εργασίας τους. «Εάν μέχρι την αργία Labor Day στις 6 Σεπτεμβρίου οι εργαζόμενοι δεν έχουν επιστρέψει στα γραφεία τους θα απογοητευόμουν πολύ και τότε θα διαπραγματευθούμε τελείως διαφορετικά», πρόσθετε ο Γκόρμαν. 

«Εάν όμως θέλεις να εργάζεσαι με μισθούς Νέας Υόρκης, θα πρέπει να εργάζεσαι στη Νέα Υόρκη», τόνιζε. Aναφερόμενος στην προσωπική του εμπειρία –νόσησε από κορωνοϊό– είπε ότι απο τον Ιούλιο του 2020 έχει επιστρέψει στο γραφείο του αυξάνοντας σταδιακά τις ημέρες εργασίας εκεί. «Από μία ημέρα την εβδομάδα από πέρυσι τον Ιούλιο…σήμερα έχω φθάσει να εργάζομαι τέσσερις ημέρες», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ