- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εθνικές βουλευτικές εκλογές πραγματοποιούνται σήμερα στη Βουλγαρία για δεύτερη φορά μέσα σε 18 μήνες σε μια εκλογική διαδικασία που λέγεται πως πιθανόν να επαναφέρει στην κυβέρνηση τον πρώην πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ.
Το κεντροδεξιό κόμμα GERB του πρώην πρωθυπουργού αναμένεται να επικρατήσει με το 31% έως 37% των ψήφων αλλά θα υπολείπεται του αναγκαίου ποσοστού για την απόλυτη πλειοψηφία, γεγονός που θα προκαλέσει μια μετεκλογική περίοδο συζητήσεων με μικρότερα κόμματα αλλά και την αντιπολίτευση για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το σοσιαλιστικό κόμμα BSP βασικός αντίπαλος του GERB θα καταλάβει το 20% των ψήφων. Το Φιλελεύθερο κόμμα MRF της τουρκικής μειονότητας αναμένεται να συγκεντρώσει ποσοστό 13% έως 16% των ψήφων καθώς στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στις ψήφους των μουσουλμάνων, οι οποίοι αποτελούν το 13% του πληθυσμού στη Βουλγαρία.
Τρία μικρότερα κόμματα φαίνεται να ξεπερνούν το 4% και θα εισέλθουν στο κοινοβούλιο. Το «μεταρρυθμιστικό μπλοκ» της αντικομουνιστικής δεξιάς αναμένεται να συγκεντρώσει ποσοστό 6,5% έως 7,5%, το λαϊκιστικό κόμμα «Βουλγαρία χωρίς λογοκρισία» 4,8% έως 7,5% και το εθνικιστικό Πατριωτικό Μέτωπο από 4,5% έως 7,5%. Μάχη για να μπει στην βουλή θα δώσει το υπερεθνικιστικό κόμμα Ατάκα καθώς αναμένεται να συγκεντρώσει το 4%.
Η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει θα είναι η πέμπτη σε διάστημα λιγότερο από δύο χρόνια αλλά όπως αναφέρουν πολιτικοί αναλυτές δύσκολα θα καταφέρει να τερματίσει την πολιτική αστάθεια και τον οικονομικό μαρασμό.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι διασώστες δεν μπόρεσαν να ξεκινήσουν άμεσα τις επιχειρήσεις έρευνας
Ο νέος πρωθυπουργός καλύπτει τη διαφορά από το λαϊκιστικό κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ
Στο μικροσκόπιο και ο σύζυγος
Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης
Φουντώνει το παρασκήνιο με τις διαπραγματεύσεις
Η υπόθεση θρίλερ στην Οκλαχόμα
Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης
Ξυλοδαρμοί, πείνα, εξευτελισμοί και βασανιστήρια, που σύμφωνα με τις μαρτυρίες αποτελούσαν μέρος ενός οργανωμένου συστήματος
Το συγκλονιστικό βίντεο
Ο συνιδρυτής της Wikipedia καταγγέλλει ιδεολογική χειραγώγηση και αποκλεισμό
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
«Νόμιζα ότι θα χάσω το πόδι μου»
Η Υπόθεση Ρίμαν. Bernhard Riemann, 1826-1866.
Η βουτιά από την περιοχή Sunset Cliffs θεωρείται άκρως επικίνδυνη αλλά και παράνομη
Η υπεράσπιση απορρίπτει τους ισχυρισμούς περί κινδύνου διαφυγής
H 84χρονη γυναίκα έχει πέσει θύμα απαγωγής
Ξεκαθάρισε ότι το αν θα πουλήσει στην Άγκυρα τα F-35 είναι δική του απόφαση
Η απάντηση σε δημοσίευμα της εφημερίδας περί οικογενειακής διαμάχης, πιέσεων και παρασκηνίων
Η γυναίκα είχε χάσει την όρασή της τα τελευταία 5 χρόνια
Γιατί προβλέπει παράλληλα ότι το χρήμα θα χάσει τη σημασία του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.