- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δεύτερη καταδίκη σε θάνατο που συνδέεται με τις αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις στο Ιράν
«Ο κατηγορούμενος είναι εχθρός του Θεού επειδή χρησιμοποίησε αιχμηρά όπλα»
Διαδηλώσεις στο Ιράν - Δεύτερη καταδίκη σε θάνατο που συνδέεται με τις αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις - Δικαίωμα για έφεση
Οι ιρανικές δικαστικές αρχές καταδίκασαν χθες σε θάνατο έναν δεύτερο διαδηλωτή, δύο ημέρες μετά την πρώτη καταδίκη στην εσχάτη των ποινών που επιβλήθηκε σε σχέση με τις αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις οι οποίες προκλήθηκαν από τον θάνατο της Μαχσά Αμινί στη διάρκεια της κράτησής της από την αστυνομία ηθών.
Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε θάνατο επειδή «τρομοκρατούσε ανθρώπους στον δρόμο χρησιμοποιώντας ένα αιχμηρό όπλο, πυρπόλησε τη μοτοσικλέτα ενός πολίτη και επιτέθηκε με μαχαίρι σε έναν άνθρωπο και τον τραυμάτισε», όπως έγραψε χθες το βράδυ η ενημερωτική ιστοσελίδα Mizan, η οποία συνδέεται με τις δικαστικές αρχές.
Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, «ο κατηγορούμενος είναι εχθρός του Θεού επειδή χρησιμοποίησε αιχμηρά όπλα».
Η Mizan ανέφερε ότι ο καταδικασθείς μπορεί να ασκήσει έφεση.
Προ ημερών η πρώτη καταδίκη σε θάνατο - Σε πέντε άτομα ποινή φυλάκισης πέντε ως δέκα έτη
Την Κυριακή, οι ιρανικές δικαστικές αρχές επέβαλαν την πρώτη θανατική ποινή εναντίον διαδηλωτή από τότε που ξεκίνησαν οι αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις στα μέσα Σεπτεμβρίου. Σε πέντε άλλους επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης από πέντε έως δέκα χρόνια.
Οι δικαστικές αρχές έχουν μέχρι στιγμής εκδώσει εντάλματα κατά εκατοντάδων διαδηλωτών και έχουν ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιήσουν δημόσιες δίκες.
Η καταστολή των δυναμικών διαδηλώσεων είναι εξαιρετικά βίαιη με τις καταγγελίες να αναφέρουν ότι περισσότεροι από 300 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, ανάμεσά τους δεκάδες παιδιά, ενώ οι ιρανικές αρχές έχουν ανακοινώσει ότι περισσότερα από 40 στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας έχουν χάσει τη ζωή τους.
Οι διαδηλώσεις μπορεί να πυροδοτήθηκαν από τον θάνατο της 22χρονης Αμινί, η οποία είχε συλληφθεί επειδή δεν φορούσε σωστά το χιτζάμπ της, και να είχαν ως αίτημα για χαλάρωση των σκληρών θρησκευτικών κανόνων στη χώρα, όμως γρήγορα μετεξελίχθηκαν στη μεγαλύτερη πρόκληση που έχει αντιμετωπίσει το θεοκρατικό καθεστώς εδώ και δεκαετίες.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έκοψε τη διαφορά λίγο πριν από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών
Προβληματισμός για τα προβλήματα του Starshield
«Θα γινόμουν εξαιρετική πρέσβειρα! Μιλάω ελληνικά, έχω ελληνικό διαβατήριο» υποστηρίζει
Οι αποκαλύψεις μέσα από το blog της και η βομβιστική επίθεση
Ένα podcast για τις αιτίες της απόλυσης της Αμερικανής πρέσβεως
Τι δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
Οι διαδηλωτές θέτουν πρωτίστως ζήτημα διαφθοράς
Η συμβολή των φετινών νικητών στη σύνδεση των ατομικών οικονομικών αποφάσεων με τη συνολική πορεία της οικονομίας
Έλεγε ότι ήταν «νεοναζί που φαντασιωνόταν μαζικές δολοφονίες»
«Δεν έχω μιλήσει μαζί της, νιώθω απογοήτευση» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Νεκρός ο δράστης από πυρά κατοίκου που τον καταδίωξε
Τα σχόλια για την πρώτη ενημέρωση στον Λευκό Οίκο
HARD NEWS: Η αμερικανική πίεση στην Ευρώπη μέσω της ματωμένης Ουκρανίας | Οι μόνιμες αλλαγές στο εμπόριο | Ο παγκόσμιος συναγερμός για την ΤΝ
Σενάριο πρόωρης αποχώρησης από την ΕΚΤ
Τα προηγούμενα σχόλια για τις γυναίκες στα γυμναστήρια
Ο «πιο διάσημος» podcaster του κόσμου στρέφεται εναντίον του προέδρου
Ποιους συγγραφείς θεωρεί πιο ρεαλιστικούς
Κρυμμένα σε μπουκάλια σαμπουάν και κρέμας τα ερπετά
Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.