- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Προπηλάκισαν την ανταποκρίτρια του OPEN στην Κωνσταντινούπολη
«Eσύ και η χώρα σου είστε ένοχοι», της φώναζε Τούρκος
Τουρκία: Προπηλάκισαν την ρεπόρτερ Μαρία Ζαχαράκη
Τον προπηλακισμό της από Τούρκο, το βράδυ της Δευτέρας, αποκάλυψε η ανταποκρίτρια του Open, στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη.
Όπως αναφέρει η κυρία Ζαχαράκη: «Προπηλακίστηκα χτες το βράδυ επειδή ήμουν Ελληνίδα και βρισκόμουν στο σημείο της επίθεσης. Mε το που τελειώνω την ανταπόκρισή μου, το live μου χτες το βράδυ, πλησίασε πολύς κόσμος τους δημοσιογράφους. Με πλησιάζει ένας Τούρκος και με ρωτάει “από που είσαι, από ποια χώρα;”. Του απαντώ Ελλάδα και άρχισε να μου λέει συνεχώς “και εσείς στην Ελλάδα που στηρίζεται το ΡΚΚ, εσείς βρίσκεστε από πίσω”. “Και είδα”, μου λέει χωρίς να καταλαβαίνει ελληνικά, “με πόση χαρά μετέδιδες την είδηση. Εσείς χαίρεστε με αυτό που έγινε στην Τουρκία”. Δεν του απαντούσα και αυτός συνέχιζε να λέει “βέβαια δεν απαντάς, γιατί εσύ και η χώρα σου είστε ένοχοι σε αυτή την ιστορία”».
H δημοσιογράφος πρόσθεσε «Ό,τι αφήγημα έχει καλλιεργήσει η πολιτική ηγεσία, το ίδιο αφήγημα έχει περάσει και στον μέσο Τούρκο και ο οποίος με το που βρίσκει Έλληνα σε μια τέτοια περίπτωση, τον κατηγορεί».
Υπενθυμίζεται ότι η Μαρία Ζαχαράκη είχε συλληφθεί προ δυο έτων από τις οι τουρκικές Αρχές, με τη δικαιολογία πως βρίσκεται σε στρατιωτική περιοχή. Όπως ανέφερε τότε στο κεντρικό δελτίο Ειδήσεων του Open TV «με συνέλαβαν την ώρα που έκανα ρεπορτάζ σε μετανάστες» γιατί, όπως της είπαν, βρισκόταν σε στρατιωτική και απαγορευμένη περιοχή. Όταν ρώτησα γιατί οι πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται εκεί, μου απάντησαν ότι μπορούν να έρχονται ελεύθερα εδώ. Κατά λέξη μου είπαν ότι “έχουν εντολή από την κυβέρνηση αυτοί να βρίσκονται εδώ. Στη συνέχεια με συνέλαβαν για εξακρίβωση στοιχείων, όπου εκεί βέβαια όταν άκουσαν ότι είμαι Ελληνίδα δημοσιογράφος άρχισαν να με κατηγορούν και να με ρωτούν “γιατί δεν ανοίγετε τα σύνορα” λες και ήμουν εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης».
«Όταν τους απάντησα ότι είμαι μόνο δημοσιογράφος συνέχισαν να μου λένε “αν εμείς ερχόμασταν στην Ελλάδα δεν θα μας συλλαμβάνατε και εσείς; Μας συμπεριφέρεστε πολύ πιο άγρια απ’ ό,τι εμείς», είπε επίσης η Μαρία Ζαχαράκη. «Έχω μιλήσει με πολλούς μετανάστες, το τονίζω αυτό, και όχι πρόσφυγες. Οι περισσότεροι που βρίσκονται εδώ είναι από το Αφγανιστάν, το Ιράν, το Ιράκ και από την Αφρική. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας μας, μας έδειξαν τα μηνύματα που τους εστάλησαν στη γλώσσα τους προκειμένου να έρθουν σε αυτό το σημείο», συμπλήρωσε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι περισσότεροι φορούν προστατευτικό εξοπλισμό και στη συνέχεια αλλάζουν ρούχα
Μία από τις πιο μακροχρόνιες δικαστικές διαμάχες στη βρετανική ιστορία
Οι παράνομες διελεύσεις στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ έχουν μειωθεί κατά περίπου 55% τα τελευταία δύο χρόνια
«Ζούμε τη σκοτεινότερη στιγμή που έχω βιώσει σε αυτόν τον πλανήτη», δήλωσε ο 76χρονος ηθοποιός
Ο 53χρονος Βρετανός ηθοποιός τιμήθηκε για τις υπηρεσίες του προς τους νέους
Διατηρούσε δείγμα στην California Cryobank
Ανάμεσα στις καταγγέλλουσες υπάρχουν και συγγενικά του πρόσωπα
Οι θερμοκρασίες κινήθηκαν 2,1°C πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα - Πού αποδίδουν οι επιστήμονες την άνοδο
Οι μάχες με τη Χεζμπολάχ συνεχίζονται παρά τις δεσμεύσεις για αποκλιμάκωση
Tον είχε κατηγορήσει για σεξουαλική επίθεση και σεξουαλική παρενόχληση
777 πυροσβέστες και 27 εναέρια μέσα αναπτύσσονται σε ζώνες υψηλού κινδύνου - Στο επίκεντρο και η Ελλάδα
Όταν ενημερώθηκε για την ύπαρξη του βίντεο λιποθύμησε από το σοκ
Σε μια παραδοσιακά συντηρητική πολιτεία
Το περιστατικό σημειώθηκε στις 29 Μαΐου και καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας κατοικίας
Έντονη ανησυχία για το νέο ξέσπασμα της επιδημίας στην Αφρική
Σημαντικό χάσμα μεταξύ πληθυσμιακών ομάδων, αλλά και γεωγραφικών περιοχών
Το ζώο περιφερόταν ανάμεσα σε εργοστάσια και σπίτια στη Φουκουσίμα
Η εκστρατεία του θυμίζει Τραμπ
Αντιδράσεις από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Η μητέρα της δημοσιογράφου σε μία εξαιρετικά φορτισμένη αναφορά στην πρόωρα χαμένη δημοσιογράφο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.