Κοσμος

Η στιγμή που Ρώσοι ανατινάζουν γέφυρα στη Χερσώνα (βίντεο)

Μία προσπάθεια να ανακόψουν τον ουκρανικό στρατό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρώσοι ανατινάζουν γέφυρα στο υδροηλεκτρικό φράγμα της Νόβα Κάκοβκα
Ρώσοι ανατινάζουν γέφυρα στο υδροηλεκτρικό φράγμα της Νόβα Κάκοβκα © Twitter

Πόλεμος στην Ουκρανία: Καρέ - καρέ η ανατίναξη γέφυρας στη Χερσώνα από τους Ρώσους – Στη δημοσιότητα δορυφορικές εικόνες

Κατά την υποχώρησή του από τη Χερσώνα, ο ρωσικός στρατός προχώρησε σε δολιοφθορές, καταστρέφοντας γέφυρες στον Δνείπερο, σε μία προσπάθεια να ανακόψει την προέλαση των Ουκρανών.

Ειδικότερα, βίντεο, το οποίο κυκλοφόρησε από τα ρωσικά ΜΜΕ, φαίνεται να δείχνει τη στιγμή που οι Ρώσοι ανατινάζουν γέφυρα στο υδροηλεκτρικό φράγμα της Νόβα Κάκοβκα.

Η έκρηξη ήταν ισχυρή, χωρίς ωστόσο να γκρεμίσει το υδροηλεκτρικό φράγμα. Η εταιρεία Maxar δημοσίευσε δορυφορικές εικόνες των γεφυρών που έχουν καταστραφεί στη Χερσώνα.

Το φως της δημοσιότητας είδαν και πλάνα από συντρίμμια τηλεοπτικού πύργου στη Χερσώνα, που ανατινάχτηκε από τους Ρώσους κατά τη διάρκεια της υποχώρησής τους.

Νωρίτερα, ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε ότι ο «πόλεμος συνεχίζεται».

«Καταλαβαίνω ότι όλοι εύχονται ο πόλεμος αυτός να τελειώσει το ταχύτερο δυνατόν. Σίγουρα είμαστε αυτοί που το εύχονται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο», δήλωσε και πρόσθεσε «αλλά όσο ο πόλεμος συνεχίζεται και βλέπουμε τη Ρωσία να κινητοποιεί περισσότερους στρατεύσιμους και να μεταφέρει περισσότερα όπλα στην Ουκρανία, θα συνεχίσουμε […]».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ