Κοσμος

Αναγκαστική προσγείωση για αεροπλάνο προκειμένου να πάνε οι επιβάτες τουαλέτα

O λόγος που δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν αυτές του αεροσκάφους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αναγκαστική προσγείωση για αεροπλάνο προκειμένου να πάνε οι επιβάτες τουαλέτα
Αεροπλάνο (φωτό αρχείο) © ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αναγκαστική προσγείωση για αεροπλάνο Airbus A321 με 200 επιβάτες 

Μια πτήση από τη Γκραν Κανάρια προς το Μάντσεστερ έπρεπε να εκτραπεί, προκειμένου να μπορέσουν οι επιβάτες να επισκεφτούν την τουαλέτα.

Το Jet2 απογειώθηκε με περίπου μία ώρα καθυστέρηση από το αεροδρόμιο της Λας Πάλμας στις 5.03 μ.μ. ώρα Ηνωμένου Βασιλείου, την Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου. Και ενώ το αεροπλάνο αρχικά ακολουθούσε το προγραμματισμένο σχέδιο πτήσης του, κατευθυνόμενο προς τη νότια Πορτογαλία και τα δυτικά της Ισπανίας, λίγο πριν φτάσει στη βόρεια ακτή της Ισπανίας, έστριψε απότομα ανατολικά για να προσγειωθεί τελικά στο Μπιλμπάο με 200 επιβάτες.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας φαίνεται έχει θεσπίσει κανονισμούς που απαιτούν λειτουργικές τουαλέτες μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις, αλλά επιτρέπει στις αεροπορικές εταιρείες να αποφασίζουν αν θα πετάξουν αεροπλάνα με ελαττωματικές τουαλέτες.

Το Flight Emergency Twitter, έγραψε στο Twitter: «Η πτήση LS782 της Jet2 με προορισμό το Μάντσεστερ από τα Κανάρια μόλις εκτράπηκε προς το Μπιλμπάο λόγω του ότι οι τουαλέτες στο αεροσκάφος ήταν χαλασμένες και για να επιτραπεί στους επιβάτες να κατέβουν για να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα».
 
Οι επιβάτες επέστρεψαν τελικά στο Μάντσεστερ δύο ώρες αργότερα. Όμως δεν μπορούν να διεκδικήσουν αποζημίωση για την καθυστέρηση σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες για τα δικαιώματα των επιβατών αεροπορικών μεταφορών. Η εκτροπή θα κοστίσει στην Jet2 επιπλέον χιλιάδες λίρες σε έξοδα καυσίμων και τέλη εξυπηρέτησης αεροδρομίου.

Εκπρόσωπος της Jet2 δήλωσε: «Η πτήση LS782 από τα Γκραν Κανάρια προς το Μάντσεστερ εκτράπηκε χθες προς το Μπιλμπάο για να αδειάσει η δεξαμενή της τουαλέτας.

Οι πελάτες παρέμειναν στο αεροσκάφος, προτού η πτήση απογειωθεί και πάλι με προορισμό το Μάντσεστερ. Ως βραβευμένη αεροπορική εταιρεία, η άνεση και η ευημερία των πελατών μας είναι υψίστης σημασίας για εμάς, ωστόσο ζητούμε συγγνώμη προκλήθηκε οποιαδήποτε αναστάτωση».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ