Κοσμος

Pumuckl, το 50 εκατοστών πόνι που θέλει να μπει στο βιβλίο Γκίνες

Η ιστορία του χαριτωμένου τετράποδου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
gaidouri

Ο Pumuckl, το μίνι πόνι Σέτλαντ μόλις 50 εκατοστών σε ύψος - Πότε θα κριθεί αν θα μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες

Ο Pumuckl έχει ύψος μόλις 50 εκατοστά και είναι ένα πόνι Σέτλαντ που η ιδιοκτήτριά του, ο οποίος ζει στη Γερμανία, ελπίζει ότι θα μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως το μικρότερο πόνι του κόσμου.

«Είτε το πιστεύετε είτε όχι, ζυγίζει μόνο 35 κιλά», δήλωσε στο Reuters η ιδιοκτήτρια Carola Weidemann και μάλιστα σύμφωνα με το Shetland Pony Club στη Βρετανία, «να μικρό ή μινιατούρα πόνι Shetland ... πρέπει να ζυγίζει περίπου 120 κιλά».

Ο Weidemann έχει τον Pumuckl στην κατοχή του για περισσότερα από δύο χρόνια: «Όταν τον πήρα για πρώτη φορά, είχε, νομίζω, 46 ή 47 εκατοστά. Επομένως, δεν έχει μεγαλώσει πολύ σε αυτό το διάστημα», είπε.

Όταν ο Pumuckl δεν τρώει πρωινό στην κουζίνα του Weidemann ή στο μαντρί με άλλα πόνι, πηγαίνει σε παιδικούς σταθμούς και γηροκομεία ως θεραπευτικό άλογο.

Το αν ο Pumuckl είναι όντως το «μικρότερο πόνι του κόσμου» θα το μάθουμε σε ένα χρόνο περίπου, όταν θα είναι τεσσάρων ετών και επομένως αρκετά μεγάλος για να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. Σύμφωνα με τον Weidemann, ο σημερινός κάτοχος του ρεκόρ είναι το πόνι Bombel, το οποίο κατοικεί στη γειτονική Πολωνία και έχει μήκος 56,7 εκατοστά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ