- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Pumuckl, το 50 εκατοστών πόνι που θέλει να μπει στο βιβλίο Γκίνες
Η ιστορία του χαριτωμένου τετράποδου
Ο Pumuckl, το μίνι πόνι Σέτλαντ μόλις 50 εκατοστών σε ύψος - Πότε θα κριθεί αν θα μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες
Ο Pumuckl έχει ύψος μόλις 50 εκατοστά και είναι ένα πόνι Σέτλαντ που η ιδιοκτήτριά του, ο οποίος ζει στη Γερμανία, ελπίζει ότι θα μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως το μικρότερο πόνι του κόσμου.
«Είτε το πιστεύετε είτε όχι, ζυγίζει μόνο 35 κιλά», δήλωσε στο Reuters η ιδιοκτήτρια Carola Weidemann και μάλιστα σύμφωνα με το Shetland Pony Club στη Βρετανία, «να μικρό ή μινιατούρα πόνι Shetland ... πρέπει να ζυγίζει περίπου 120 κιλά».
Ο Weidemann έχει τον Pumuckl στην κατοχή του για περισσότερα από δύο χρόνια: «Όταν τον πήρα για πρώτη φορά, είχε, νομίζω, 46 ή 47 εκατοστά. Επομένως, δεν έχει μεγαλώσει πολύ σε αυτό το διάστημα», είπε.
Όταν ο Pumuckl δεν τρώει πρωινό στην κουζίνα του Weidemann ή στο μαντρί με άλλα πόνι, πηγαίνει σε παιδικούς σταθμούς και γηροκομεία ως θεραπευτικό άλογο.
Το αν ο Pumuckl είναι όντως το «μικρότερο πόνι του κόσμου» θα το μάθουμε σε ένα χρόνο περίπου, όταν θα είναι τεσσάρων ετών και επομένως αρκετά μεγάλος για να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. Σύμφωνα με τον Weidemann, ο σημερινός κάτοχος του ρεκόρ είναι το πόνι Bombel, το οποίο κατοικεί στη γειτονική Πολωνία και έχει μήκος 56,7 εκατοστά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι αναφέρουν για την αντισημιτική επίθεση
Φέρεται να εθεάθη μαζί με τον επιχειρηματία Μπλέικ Γουίν
Kατέγραφαν βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα και εισέπνεαν νιτρώδες οξείδιο, γνωστό και ως «αέριο γέλιου»
Νεκρός, εκατοντάδες τραυματίες και 780 συλλήψεις μετά τους πανηγυρισμούς για το Champions League – Στο επίκεντρο η διαχείριση πλήθους και η βία στα γαλλικά προάστια.
Αντίποινα με drones και πυραύλους
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.