Κοσμος

Συντριβή αεροπλάνου σε λίμνη στην Τανζανία - 19 νεκροί (βίντεο)

Οι δραματικές εικόνες από την επιχείρηση διάσωσης

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αεροπλάνο στην Τανζανία έχει συντριβεί στη λίμνη Βικτόρια
Αεροπλάνο στην Τανζανία έχει συντριβεί στη λίμνη Βικτόρια © YouTube

Συντριβή αεροσκάφους στην Τανζανία με τρεις νεκρούς - Η αναγκαστική προσυδάτωση του αεροπλάνου στη λίμνη και η επιχείρηση διάσωσης

Στην Τανζανία σημειώθηκε συντριβή αεροσκάφους στη λίμνη Βικτόρια την Κυριακή (6/11) το πρωί. Το αεροπλάνο πραγματοποίησε αναγκαστική προσυδάτωση.

Το αεροσκάφος, που συνετρίβη στην Τανζανία, ανήκει στην Precision Air, τη μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία της αφρικανικής χώρας. Είχε προηγουμένως επιχειρήσει να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο στην πόλη Μπουκόμπα. Από την πρώτη στιγμή στήθηκε μεγάλη επιχείρηση διάσωσης.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση για το αεροπορικό δυστύχημα, υπάρχουν 19 νεκροί.

«Έγινε ατύχημα σε αεροπλάνο της (αεροπορικής εταιρείας) Precision Air που (...) συνετρίβη στο νερό σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από το αεροδρόμιο» δήλωσε ο διοικητής της περιφερειακής αστυνομίας Ουίλιαμ Μουαμπαγάλε σε δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο της Μπουκόμπα.

Η Precision Air είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική αεροπορική εταιρεία της Τανζανίας. Ο στόλος της αποτελείται από εννέα αεροπλάνα, από τα οποία 3 ATR 42-500, 1 ATR 42-600 και 5 ATR 72-500. Δεν έχει γίνει γνωστό ποιο από τα ATR 42 έχει συντριβεί.

Συντριβή αεροσκάφους στην Τανζανία - Οι πρώτες εικόνες από την επιχείρηση διάσωσης

Όπως μετέδωσε το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της Τανζανίας TCB, στη λίμνη Βικτόρια έσπευσαν δεκάδες διασώστες με ασθενοφόρα και βάρκες.

24 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα νερά της λίμνης. Στο αεροπλάνο που συνετρίβη στην Τανζανία, επέβαιναν 43 άτομα (39 επιβάτες και τέσσερα μέλη πληρώματος).  Η πτήση είχε αναχωρήσει από το Νταρ ελ Σαλάμ, την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, με προορισμό την Μπουκόμπα, μια πόλη στην όχθη της λίμνης, η οποία είναι η μεγαλύτερη της Αφρικής και από την οποία πηγάζει ο Νείλος.

Η πρόεδρος της Τανζανίας Σαμία Σουλούχου Χάσαν απηύθυνε έκκληση για ηρεμία, καθώς συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης.

«Πληροφορήθηκα με θλίψη την είδηση για το ατύχημα με το αεροπλάνο της Precision Air» έγραψε στο Twitter. Και πρόσθεσε: «Ας παραμείνουμε ήρεμοι τη στιγμή που διασώστες συνεχίζουν την αποστολή διάσωσης και ας προσευχόμαστε στον Θεό να μας βοηθήσει».

Οι εικόνες από τη συντριβή του αεροσκάφους στην Αφρική κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Passenger plane plunges into Lake Victoria, Tanzania
Ndege ya Precision Air yapata ajali ziwani Bukoba, Shuhudia uokoaji ukiendelea

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ