Κοσμος

Ακτιβίστρια διαδήλωσε έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ γυμνή με body paint (βίντεο)

Τι ζητά η 36χρονη Χάνα Μπουρν Τέιλορ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H ακτιβίστρια έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ
H ακτιβίστρια έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ © ΕPA Pool

Γυμνή ακτιβίστρια έξω από τη Ντάουνινγκ Στριτ

Mια ακτιβίστρια διέσχισε το Λονδίνο χωρίς ρούχα και βαμμένη ως πουλί, στο πλαίσιο εκστρατείας για την υποστήριξη των ειδών που μειώνονται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Χάνα Μπουρν-Τέιλορ εκφώνησε ομιλία εκ μέρους του πληθυσμού των γλαροπούλων στο Speaker's Corner στο Hyde Park φορώντας σκούρο μπλε, μαύρο και άσπρο χρώμα σώματος που εφάρμοσε ο καλλιτέχνης Guido Daniele.

Στη συνέχεια η 36χρονη διαδήλωσε μαζί με μια ομάδα διαδηλωτών στη γωνία Hyde Park, πέρασε από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και μέσω του Γουέστμινστερ στην Downing Street, όπου διάβασε μια επιστολή προς τον πρωθυπουργό Ρίσι Σουνάκ για τα είδη πουλιών που βρίσκονται υπό εξαφάνιση. 

Bird conservationist marches through London wearing nothing but paint

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στο Speaker's Corner, ανακοίνωσε την έναρξη υποβολής υπομνήματος στο πλαίσιο της εκστρατείας της «The Feather Speech», με την υποστήριξη της Βασιλικής Εταιρείας για την Προστασία των Πτηνών (RSPB) και της φιλανθρωπικής οργάνωσης Rewriting Extinction.

Πριν από τη διαμαρτυρία το πρωί του Σαββάτου, η Μπούρν Τέιλορ δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων PA ότι διαμαρτύρεται με body paint «Είμαι ένα άτομο χωρίς επιρροή, οπότε όταν πρόκειται για την περιβαλλοντική κρίση, αισθάνομαι εντελώς αβοήθητη. Ξαφνικά συνειδητοποίησα ότι θα μπορούσα να το αλλάξω αυτό αν μπορούσα να χρησιμοποιήσω οπτικές εικόνες».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ