- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Λαϊκίζει ξανά ο Ερντογάν - Υπόσχεται να μοιράσει φαγητό στην Αφρική μαζί με τον Πούτιν
«Θα το συζητήσουμε ευρύτερα κατά την G20»
Νέες δηλώσεις λαϊκισμού από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν - Υπόσχεση για διανομή δωρεάν φαγητού στην Αφρική μαζί με τον Πούτιν
Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν υποσχέθηκε σήμερα πως η Ρωσία και η Τουρκία «θα παραδώσουν δωρεάν» δημητριακά σε αφρικανικές χώρες που κινδυνεύουν από λιμό, έπειτα από μια παρόμοια ανακοίνωση που είχε γίνει το Σάββατο από τη Μόσχα.
«Ας βοηθήσουμε τις αναπτυσσόμενες χώρες», δήλωσε ο αρχηγός του τουρκικού κράτους. «Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν μου είπε ότι οφείλουμε να παραδώσουμε δωρεάν δημητριακά στις χώρες αυτές, όπως το Τζιμπουτί, η Σομαλία και το Σουδάν», πρόσθεσε.
«Συμφωνήσαμε σ' αυτό το θέμα και είπαμε ότι θα το συζητήσουμε ευρύτερα κατά την G20», τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Είκοσι που προβλέπεται να πραγματοποιηθεί στα μέσα Νοεμβρίου στην Ινδονησία, συνέχισε ο Ερντογάν.
Η Μόσχα είχε ήδη δηλώσει το Σάββατο πως είναι έτοιμη να παραδώσει δωρεάν μέσα στους επόμενους μήνες και με τη βοήθεια της Τουρκίας 500.000 τόνους δημητριακών στις φτωχές χώρες.
Οι εξαγωγές δημητριακών από ουκρανικά λιμάνια επανελήφθησαν χθες, Πέμπτη, αφού η Ρωσία επέστρεψε στη συμφωνία για τα δημητριακά που είχε υπογραφεί στα τέλη Ιουλίου στην Κωνσταντινούπολη.
Η συμφωνία αυτή, η οποία λήγει στις 19 Νοεμβρίου, έχει επιτρέψει από την 1η Αυγούστου την εξαγωγή 10 εκατ. τόνων δημητριακών και άλλων αγροτικών προϊόντων, ανακουφίζοντας την παγκόσμια επισιτιστική κρίση που έχει προκληθεί από τον πόλεμο στην Ουκρανία.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πληροφορίες ότι θα ευλογήσει αύριο το πλήθος στην πλατεία του Αγίου Πέτρου
Ο Ντίτερς δημοσίευσε ένα ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο συνομιλεί με τον Τζόναθαν Κονσταντίν, επικεφαλής του ελληνικού παραρτήματος των Republicans Overseas
Δεν παραιτείται ο Ράμα
Το ζευγάρι είχε αποκτήσει μια κόρη
Σώθηκαν η αδελφή και ο ανιψιός της
Έκκληση για ψυχραιμία απευθύνει ο Μακρόν
Τα 8 λεπτά απόλυτου τρόμου
«Τον ενθαρρύνουν μόνο να συνεχίσει να επιτίθεται»
«Ήταν ένα αστείο» ισχυρίστηκε ο Ρεπουμπλικάνος πολιτικός
Αποθέωσε τον Αμερικανό πρόεδρο μετά την απόλυσή της
Κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν παρά να επινοούν διαρκώς τον εαυτό τους
Μια 23χρονη Ιρανή αντιμετωπίζει ποινή θανάτου αλλά η διεθνής αριστερά και οι Παλαιστίνιοι σιωπούν
Τι προβλέπει το εκτελεστικό διάταγμα που υπέγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος
Τι απαντά μετά τη σύλληψη
Το παρασκήνιο της απομάκρυνσης της εκπροσώπου του Τραμπ
Οι μεγάλες αποφάσεις μετατίθενται για αργότερα
Τρεις κατηγορούμενοι στην υπόθεση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.