Κοσμος

Απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην πρωθυπουργού του Πακιστάν Ιμράν Καν (βίντεο)

Δέχθηκε πυροβολισμό στο πόδι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην πρωθυπουργού του Πακιστάν Ιμράν Καν (βίντεο)
O Ιμράν Καν © EPA/RAHAT DAR

Πακιστάν: Απόπειρα δολοφονίας κατά του Ιμράν Καν

 Απόπειρα δολοφονίας εναντίον του πρώην πρωθυπουργού του Πακιστάν Ιμράν Καν καταγγέλλουν οι υποστηρικτές του.

Στέλεχος του κόμματος του Καν είπε ότι ο πρώην πρωθυπουργός δέχθηκε τρεις με τέσσερις πυροβολισμούς στο πόδι. Μιλώντας στο Bol TV πρόσθεσε ότι βρισκόταν δίπλα του όταν σημειώθηκε η επίθεση, ενώ υποστήριξε ότι ο δράστης βρισκόταν ακριβώς μπροστά από ένα κοντέινερ και κρατούσε ένα καλάσνικοφ 47. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ο Καν βρίσκεται στο νοσοκομείο εκτός κίνδυνου. 

Τον περασμένο Απρίλιο ο Καν ανατράπηκε χάνοντας την ψήφο εμπιστοσύνης στο Κοινοβούλιο, έπειτα από εβδομάδες πολιτικής κρίσης και μετά τις αποχωρήσεις εταίρων του συνασπισμού που τον κατηγορούν για επιδείνωση της οικονομίας και ότι αθέτησε τις προεκλογικές του υποσχέσεις.

Εδώ και τέσσερις ημέρες, χιλιάδες υποστηρικτές του πρώην πρωθυπουργού διαμαρτύρονται στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ σε μια προσπάθεια να πιέσουν την κυβέρνηση να διεξαγάγει πρόωρες εκλογές.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης προσάπτουν στον 69χρονο πρωθυπουργό, ο οποίος ανέβηκε στην εξουσία το 2018 με την υποστήριξη του στρατού, ότι δεν κατάφερε να τονώσει την οικονομία της χώρας που επλήγη από την πανδημία της COVID-19 ή να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις του να απαλλάξει το Πακιστάν από τη διαφθορά και να το κάνει ένα έθνος που ευημερεί και χαίρει σεβασμού στη διεθνή σκηνή.

Ο Καν ήταν αντίθετος στην υπό την ηγεσία των ΗΠΑ επέμβαση στο Αφγανιστάν και έχει αναπτύξει σχέσεις με τη Ρωσία μετά την άνοδό του στην πρωθυπουργία. Αυτός κατηγόρησε τις ΗΠΑ για την υποστήριξη συνωμοσίας για την εκδίωξή του από την εξουσία, χωρίς να προσφέρει στοιχεία για τον ισχυρισμό του, τον οποίο διέψευσε η Ουάσινγκτον.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ