Κοσμος

Ο Έντι Ράμα κατηγορεί τη Βρετανία ότι βάζει στο στόχαστρο τους Αλβανούς μετανάστες

Αλληλοκατηγορίες Λονδίνου και Τιράνων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Έντι Ράμα κατηγορεί τη Βρετανία
Ο Έντι Ράμα © ΕPA

Ο Έντι Ράμα καταδικάζει τη βρετανική κυβέρνηση για διακρίσεις σε βάρος Αλβανών

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας κατηγόρησε τη Βρετανία ότι χρησιμοποιεί τους πολίτες της χώρας του ως αποδιοπομπαίους τράγους για τις αποτυχημένες μεταναστευτικές πολιτικές της μετά τα υποτιμητικά σχόλια Βρετανών υπουργών περί αύξησης του αριθμού των Αλβανών αιτούντων άσυλο.

Ο Έντι Ράμα είπε ότι η Βρετανία στοχοποιεί λανθασμένα τους Αλβανούς «ως την αιτία των εγκλημάτων και των συνοριακών προβλημάτων της και έκανε λόγο για «παρανοϊκή και εύκολη ρητορική» από πλευράς Βρετανών υπουργών.

Σε μια σειρά αναρτήσεων του στο Twitter, ο Ράμα είπε ότι η βρετανική «ρητορική εγκλήματος» κατέληξε σε «τιμωρία αθώων», συμπεριλαμβανομένων Αλβανών επιχειρηματιών και εργατών που πληρώνουν κανονικά τους φόρους.

Τα σχόλιά του έρχονται ως απάντηση σε ισχυρισμούς Βρετανών υπουργών ότι εξαιτίας των Αλβανών καταγράφεται αύξηση των αφίξεων με μικρά σκάφη κατά μήκος της Μάγχης και ότι πολλοί από αυτούς εμπλέκονται στο οργανωμένο έγκλημα και ότι επιδιώκουν να καταχραστούν τους σύγχρονους νόμους της Βρετανίας.

Οι Αλβανοί αποτελούσαν το 42% των μεταναστών που ταξίδεψαν με μικρά σκάφη μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με στοιχεία της βρετανικής κυβέρνησης που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη. 

Τη Δευτέρα, η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Σουέλα Μπρέιβερμαν είπε ότι έχει σημειωθεί «έκρηξη στον αριθμό των αφίξεων Αλβανών»  και πως πρόκειται κυρίως για νέους, άγαμους άνδρες που είτε ήταν μέρος οργανωμένων εγκληματικών συμμοριών είτε συμμετείχαν σε εγκληματικές δραστηριότητες όπως η διακίνηση ναρκωτικών.

Η Μπρέιβερμαν δέχτηκε κριτική όταν ισχυρίστηκε ότι η νότια ακτή της Αγγλίας δέχεται ”εισβολή” από αιτούντες άσυλο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ