Κοσμος

Η αντίδραση του Μπόρις Τζόνσον όταν ρωτήθηκε αν θέλει να ξαναγίνει πρωθυπουργός (βίντεο)

Τι δήλωσε στην πρώτη του συνέντευξη μετά την αποχώρηση από τη Ντάουνινγκ Στριτ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπόρις Τζόνσον: Ο πρώην ηγέτης της Βρετανίας μίλησε για το πολιτικό του μέλλον μετά την παραίτηση από το πρωθυπουργικό αξίωμα.
Ο Μπόρις Τζόνσον μίλησε για το ενδεχόμενο να διεκδικήσει ξανά την πρωθυπουργία της Βρετανίας © EPA/Neil Hall

Μπόρις Τζόνσον: Ο πρώην ηγέτης της Βρετανίας μίλησε για το πολιτικό του μέλλον μετά την παραίτηση από το πρωθυπουργικό αξίωμα.

Περίπου δύο μήνες μετά την αποχώρησή του από το νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, ο Μπόρις Τζόνσον εξακολουθεί να απασχολεί τη δημόσια συζήτηση στη Βρετανία.

Ο πρώην ηγέτης του Ηνωμένου Βασιλείου και των κόμματος Συντηρητικών και παραχώρησε συνέντευξη στο Sky News, όπου ρωτήθηκε για όλα όσα αφορούν την επικαιρότητα και τα άμεσα σχέδιά του. Αναμενόμενα η πλέον σημαντική ερώτηση αφορούσε τις ενδεχόμενες βλέψεις του για τον πρωθυπουργικό θώκο.

Ο Μπόρις Τζόνσον χαμογέλασε σκωπτικά όταν ρωτήθηκε αν θα ήθελε να επιστρέψει στο Νο10 ως πρωθυπουργός και αποφεύγοντας να απαντήσει ευθέως, απάντησε ως εξής στον δημοσιογράφο του δικτύου: «Μου υποσχέθηκες ότι θα αφορούσε μόνο την Ουκρανία.

»Ελπίζω να συνεχίσω να κάνω εκστρατεία μου για την Ουκρανία και αυτή είναι η προτεραιότητά μου. Υπάρχουν διάφορα άλλα πράγματα που κάνω, αλλά αυτό είναι που έχω πολύ στην καρδιά μου».

Σε άλλα σημεία της συνέντευξής του στο Sky News και προειδοποιώντας τον Ρώσο πρόεδρο για τις συνέπειες της κλιμάκωσης του βάρβαρου πολέμου του, ο πρώην πρωθυπουργός επέμεινε ότι ο Πούτιν θα υποστεί «ολοκληρωτική καταστροφή», ενώ επισήμανε πώς ο Ρώσος πρόεδρος θα «υπέβαλε αμέσως την παραίτηση της Ρωσίας από το κλαμπ των πολιτισμένων εθνών», εάν χρησιμοποιούσε πυρηνικά όπλα.

Επέμεινε ότι ο Ρώσος πρόεδρος θα απομονωθεί περαιτέρω μεταξύ των παγκόσμιων εθνών χάνοντας τη «σιωπηρή ανοχή» των χωρών της Αφρικής, της Νότιας Αμερικής και της Ασίας, καθώς και την «προστασία των Κινέζων».

Εν τω μεταξύ, στην πρώτη του συνέντευξη μετά την αποχώρησή του από το Νο10, ο Μπόρις Τζόνσον επιβεβαίωσε ότι θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής για την κλιματική αλλαγή Cop-27 στην Αίγυπτο αυτόν τον μήνα.

Η παρουσία του θα αυξήσει την πίεση στον σημερινό πρωθυπουργό Ρίσι Σουνάκ να ανακαλέσει την αρχική του απόφαση να σνομπάρει τη συνάντηση στο Σαρμ Ελ Σέιχ προκειμένου να επικεντρωθεί στα οικονομικά του σχέδια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ