Κοσμος

«Σαφάρι» στο Σίδνεϊ για πέντε λιοντάρια που το 'σκασαν από τον ζωολογικό κήπο

«Σημαντικό περιστατικό» λένε οι υπεύθυνοι του zoo Taronga

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λιοντάρια
Λιοντάρια © Unsplash

Αυστραλία - Πανικός σε ζωολογικό κήπο του Σίδνεϊ - Πέντε λιοντάρια απέδρασαν από το κλουβί τους - Πώς συνέβη

Πέντε λιοντάρια προκάλεσαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε ζωολογικό κήπο της Αυστραλίας, αφού δραπέτευσαν από το κλουβί τους.

Τα ζώα - ένα ενήλικο και τέσσερα μικρά - εντοπίστηκαν έξω από το κλουβί τους στο ζωολογικό κήπο Taronga του Σίδνεϊ περίπου στις 6:30 τοπική ώρα την Τετάρτη (22:30 ώρα Ελλάδας την Τρίτη).

Ο ζωολογικός κήπος κλειδώθηκε και ένα λιονταράκι χρειάστηκε να ηρεμήσει με αναισθητικό, αλλά όλα τα ζώα ασφαλίστηκαν μέσα σε λίγα λεπτά, δήλωσε εκπρόσωπος. Κανείς δεν τραυματίστηκε σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Δεν δόθηκε εξήγηση για την απόδραση.

Ωστόσο, ο εκτελεστικός διευθυντής του ζωολογικού κήπου Σάιμον Ντάφι έκανε λόγο για «σημαντικό περιστατικό» που θα διερευνηθεί.

Στα τοπικά μέσα ενημέρωσης δήλωσε ότι «τα λιοντάρια είχαν εισέλθει σε μια μικρή περιοχή "δίπλα" στο κλουβί τους - περίπου 100 μέτρα από το σημείο όπου διανυκτέρευσαν οι επισκέπτες του ζωολογικού κήπου».

«Σε καμία στιγμή τα λιοντάρια δεν βγήκαν από αυτή την ελεγχόμενη περιοχή και φυσικά δεν βγήκαν από τον ζωολογικό κήπο Taronga», πρόσθεσε.

Ο κ. Duffy πρόσθεσε ότι η μικρή περιοχή προστατεύεται από έναν φράχτη έξι ποδιών που συνήθως χρησιμοποιείται για να κρατά τους ανθρώπους σε απόσταση ασφαλείας, ενώ ολόκληρος ο ζωολογικός κήπος περιβάλλεται από περιμετρικό φράχτη.

Το υλικό από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης έδειξε ότι ένας φύλακας σήμανε συναγερμό μέσα σε 10 λεπτά από την απόδραση, δήλωσε ο ζωολογικός κήπος.

Το προσωπικό ανταποκρίθηκε γρήγορα για να μετακινήσει όλους τους ανθρώπους που βρίσκονταν στο χώρο σε ασφαλείς τοποθεσίες, σύμφωνα με τον κ. Duffy. Τέσσερα από τα λιοντάρια "επέστρεψαν ήρεμα" στον περίβολό τους.

Το έκθεμα με τα λιοντάρια θα παραμείνει κλειστό μέχρι να γίνουν περαιτέρω έλεγχοι για να διασφαλιστεί ότι είναι "100% ασφαλές", πρόσθεσε ο κ. Ντάφι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ