- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βερολίνο: Επιστρατεύτηκε ελικόπτερο για ατύχημα αφού ακτιβιστές είχαν κλείσει τους δρόμους
Η Εισαγγελία του Βερολίνου έχει διατάξει έρευνα για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες
Ακτιβιστές για το κλίμα απέκλεισαν κεντρικούς δρόμους εμποδίζοντας την πρόσβαση σωστικών συνεργείων στο σημείο ατυχήματος
Αντιδράσεις προκαλούν στο Βερολίνο δράσεις των ακτιβιστών για το κλίμα εξαιτίας του κυκλοοφοριακού χάους που δημιουργείται στους δρόμους. Χθες, Δευτέρα, μια τέτοια δράση έγινε αιτία ασθενοφόρο και ειδικό σωστικό όχημα να μην μπορούν να φθάσουν στο σημείο σοβαρού ατυχήματος και να χρειαστεί η επέμβαση ελικοπτέρου.
«Σκ…, αλλά μην επιτρέπετε να σας τρομάξουν. Είναι "μάχη για το κλίμα", όχι "αγκαλίτσες για το κλίμα" και συμβαίνουν και σκ…», έγραψε στο Twitter ο Τάντζιο Μιούλερ, ένας εκ των διοργανωτών των ακτιβιστικών δράσεων, αναφερόμενος στο ατύχημα.
Μια γυναίκα, η οποία επέβαινε σε ποδήλατο, χτυπήθηκε από μπετονιέρα, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί για ώρα κάτω από το βαρύ όχημα. Σύμφωνα με την BILD, η γυναίκα νοσηλεύεται στην εντατική και κινδυνεύει τώρα με ακρωτηριασμό του ποδιού της. Οι διασώστες δεν μπορούσαν να φθάσουν στο σημείο, όπως και το ειδικό όχημα που θα μετακινούσε την μπετονιέρα. Επιπλέον, ο οδηγός του φορτηγού δέχθηκε βίαιη επίθεση από περαστικούς και νοσηλεύεται τραυματισμένος.
Η Εισαγγελία του Βερολίνου έχει διατάξει έρευνα για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των ακτιβιστών, ενώ εκπρόσωπος του δήμου δήλωσε: «Θα πρέπει τώρα να αποχαιρετίσουμε το παραμύθι της ακίνδυνης διαμαρτυρίας. Όποιος αποκλείει δρόμους μεγάλης κυκλοφορίας κινδυνεύει και εμποδίζει την ικανότητα δράσης της εσωτερικής ασφάλειας και συνειδητά αποδέχεται ότι οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη θα πρέπει να περιμένουν περισσότερο για βοήθεια από την αστυνομία και την πυροσβεστική». Από το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) ο Φρανκ Μπάλτζερ ζήτησε την παρέμβαση των διωκτικών αρχών, καθώς, όπως είπε, εδώ και εβδομάδες αστυνομία και διασώστες πρέπει να κάνουν συνεχώς παρακάμψεις, επειδή κεντρικοί δρόμοι είναι αποκλεισμένοι.
«Μέχρι στιγμής η αντιμετώπιση ήταν πολύ ήπια», δήλωσε, ενώ η γερουσιαστής Εσωτερικών Υποθέσεων του Βερολίνου Ίρις Σπράνγκερ (SPD) χαρακτήρισε την κατάσταση «αφόρητη», επισημαίνοντας ότι «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να θέτει κανείς σε κίνδυνο τη ζωή των άλλων». Το Κόμμα των Φιλελευθέρων (FDP) με ανακοίνωσή του εισηγήθηκε τη δημιουργία μιας κεντρικής πλατφόρμας, μέσω της οποίας θα υποβάλλονται αξιώσεις για αποζημιώσεις σε τέτοιες περιπτώσεις.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απάντησε στη νέα απειλή του Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει δασμούς 25% στα αυτοκίνητα και τα φορτηγά που εισέρχονται από την ΕΕ
Στο μικροσκόπιο οικονομικές σχέσεις και κληρονομιές εκατομμυρίων δολαρίων
Σημείωσε ότι η παρουσία των Αμερικανών αποτελεί τον σημαντικότερο λόγο ανασφάλειας στη Μέση Ανατολή
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωκοινοβουλίου δήλωσε ότι «αυτός δεν είναι τρόπος να αντιμετωπίζουμε στενούς εταίρους»
Έχουν κάνει βήματα προόδου, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα φτάσουν ποτέ σε συμφωνία, υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος
Επιδιώκει να διευρύνει το φάσμα των παρόχων AI που εργάζονται στον στρατό
Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Το οπτικό υλικό αποτυπώνει πιθανές ενδείξεις κινδύνου που δεν αξιολογήθηκαν εγκαίρως
Η ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας
Νυχτερινή επιχείρηση υψηλής ακρίβειας με φορτηγό και εξειδικευμένο συνεργείο στο κέντρο του Λονδίνου
Τα πρώτα πορίσματα αποκλείουν το ενδεχόμενο το πολυτελές γιοτ να βυθίστηκε από ακραία καιρικά φαινόμενα
Το Ιράν έστειλε την τελευταία πρότασή του για διαπραγματεύσεις
Οι θεραπείες γίνονταν σε «βρώμικες και ανθυγιεινές» συνθήκες στο σπίτι του
Ο Μερτς φαίνεται αποφασισμένος να ξανακερδίσει την εύνοια του Τραμπ
Το περιστατικό σημειώθηκε στις αρχές Απριλίου
Οι απαντήσεις που δίνει το υλικό στα ερωτήματα για τους πυροβολισμούς
Τα νέα σχέδια για μια σειρά νέων στρατιωτικών πληγμάτων εναντίον του Ιράν
Η αντίδρασή του όταν ο δικαστής ανακοίνωσε την καταδίκη του
Δεν είναι απλά ένας μεγιστάνας ανάμεσα σε άλλους. Είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.