Κοσμος

Επέστρεψε το νερό και το ρεύμα στο Κίεβο - Νέοι ρωσικοί βομβαρδισμοί σε ενεργειακές υποδομές (βίντεο)

Ένας νεκρός από ρωσικό πύραυλο στο Μικολάιφ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καθημερινοί οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στο Κίεβο της Ουκρανίας
Καθημερινοί οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στο Κίεβο της Ουκρανίας © EPA/VADYM SARAKHAN

Αποκαταστάθηκαν υδροδότηση και ηλεκτροδότηση στο Κίεβο - Χωρίς ρεύμα, νερό και θέρμανση κατοικίες στην Ανατολική Ουκρανία

Στο Κίεβο η υδροδότηση και η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκαν στο σύνολό τους μετά τις ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας. Αυτό ανακοίνωσε την Τρίτη (1/11) το πρωί ο δήμαρχος της πόλης, Βιτάλι Κλίτσκο.

Η υδροδότηση και η ηλεκτροδότηση «έχουν αποκατασταθεί πλήρως» έγραψε στο Telegram.

Μετά τα μαζικά ρωσικά πλήγματα της Δευτέρας εναντίον ουκρανικών υποδομών, το 80% των κατοίκων του Κιέβου είχε μείνει χωρίς πόσιμο νερό, ενώ είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε 350.000 νοικοκυριά.

'Massive' Russian missile strikes hammer major cities leaving most of Kyiv without water or power
Long queues for water in Kyiv after Russia strike

Ρωσικό σφυροκόπημα στο Μικολάιφ στη νότια Ουκρανία

Εν τω μεταξύ κατά τη διάρκεια της νύχτας ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν την πόλη λιμάνι Μικολάιφ κοντά στην Οηδσσό. Τμήμα πολυκατοικίας κατέρρευσε με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του.

Διασώστες ανέσυραν πρωινές ώρες το πτώμα μιας ηλικιωμένης γυναίκας, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Τη Δευτέρα οι Ρώσοι βομβάρδισαν υποδομές σε 6 περιοχές στην Ουκρανία, σύμφωνα με ανακοίνωση από τον αρχηγό του ουκρανικού γενικού επιτελείου στρατού. Οι πύραυλοι είχαν στόχο ενεργειακές υποδομές, συμπεριλαμβανομένων υδροηλεκτρικών φραγμάτων, με αποτέλεσμα κατοικίες να μείνουν χωρίς ρεύμα, νερό και θέρμανση.

Ο Όλεχ Σινεχούμποφ, κυβερνήτης της επαρχίας Χάρκοβο στην Ανατολική Ουκρανία, ανέφερε στο Telegram ότι περίπου 140.000 κάτοικοι έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μετά τις επιδρομές. Από αυτούς οι 50.000 κατοικούν στην ομώνυμη πόλη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ