Κοσμος

Μεξικό: Σκυλί τρέχει στον δρόμο με ανθρώπινο κεφάλι στο στόμα (βίντεο με σκληρές εικόνες)

Σε ξεκαθάρισμα καρτέλ ναρκωτικών αποδίδεται το έγκλημα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τρομακτικό βίντεο: Σκύλος τρέχει στο δρόμο με ένα ανθρώπινο κεφάλι στο στόμα στην πολιτεία Σακατέκας του Μεξικού, που μαστίζεται από τη βία.
Aδέσποτο σκυλί έφυγε με το κεφάλι του πτώματος σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών καρτέλ ναρκωτικών © Unsplash

Τρομακτικό βίντεο: Σκύλος τρέχει στο δρόμο με ένα ανθρώπινο κεφάλι στο στόμα στην πολιτεία Σακατέκας του Μεξικού, που μαστίζεται από τη βία.

Οι κάτοικοι μιας πόλης στο βόρειο - κεντρικό Μεξικό έμειναν έκπληκτοι βλέποντας έναν σκύλο να τρέχει στο δρόμο με ένα ανθρώπινο κεφάλι στο στόμα.

Αξιωματούχοι στην πολιτεία Σακατέκας, που μαστίζεται από τη βία, επιβεβαίωσαν το περιστατικό και δήλωσαν την Πέμπτη ότι η αστυνομία κατάφερε τελικά να αφαιρέσει το κεφάλι του σκύλου.

Ένας αξιωματούχος επιβολής του νόμου, ο οποίος δεν είχε εξουσιοδότηση να αναφέρεται ονομαστικά, είπε ότι το κεφάλι και άλλα μέρη του σώματος είχαν αφεθεί σε θάλαμο ΑΤΜ στην πόλη Μόντε Εσκοβέδο αργά την Τετάρτη.

Στα ανθρώπινα λείψανα έμεινε ένα μήνυμα που αναφερόταν σε καρτέλ ναρκωτικών. Αλλά πριν προλάβει να ενεργήσει η αστυνομία, ένα αδέσποτο σκυλί έφυγε με το κεφάλι του πτώματος.

Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει τον σκύλο να περπατά σε έναν σκοτεινό δρόμο, κρατώντας το κεφάλι από το λαιμό στα σαγόνια του, προφανώς σκοπεύοντας να το μεταφέρει σε ασφαλές μέρος για να το φάει.

Το Σακατέκας υπήρξε το σκηνικό ενός αιματηρού, εκτεταμένου πολέμου μεταξύ τοπικών συμμοριών που υποστηρίζονται από τα καρτέλ ναρκωτικών Σιναλόα και Χαλίσκο.

Τα καρτέλ ναρκωτικών στο Μεξικό αφήνουν συχνά σημειώματα δίπλα σε σωρούς από τεμαχισμένα ανθρώπινα λείψανα, ως τρόπο εκφοβισμού αντιπάλων ή Αρχών.

Un perro pasea por Zacatecas con una cabeza humana en el hocico

Τον Ιούνιο, τα πτώματα επτά ανδρών βρέθηκαν σε μια δημοφιλή τουριστική περιοχή με προειδοποιητικά μηνύματα γραμμένα στα πτώματά τους, που αναφέρονται στο Καρτέλ του Κόλπου, το οποίο δρα κυρίως κατά μήκος των συνόρων των ΗΠΑ στα βόρεια.

Τον Απρίλιο, έξι κομμένα κεφάλια ανακαλύφθηκαν σε μια οροφή αυτοκινήτου στο Μεξικό με μια πινακίδα που προειδοποιεί τους άλλους: «Αυτό θα συμβεί σε όποιον μπλέξει μαζί μας».

(Με πληροφορίες του CBS News)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ