Κοσμος

To φανταχτερό Halloween του Τζο και της Τζιλ Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο (εικόνες, βίντεο)

Με ευχές και κεράσματα τίμησε την παράδοση το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η Πρώτη Κυρία γιόρτασαν το Halloween στον στολισμένο με κολοκύθες και διακοσμημένο με χρώματα του φθινοπώρου Λευκό Οίκο.
Το πρώτο τους Halloween στον Λευκό Οίκο γιόρτασαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και η σύζυγός του, Τζιλ © Epa / Al Drago / Pool

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η Πρώτη Κυρία γιόρτασαν το Halloween στον στολισμένο με κολοκύθες και διακοσμημένο με χρώματα του φθινοπώρου Λευκό Οίκο.

Το πρώτο τους Halloween στον Λευκό Οίκο έκαναν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και η σύζυγός του Τζιλ, η οποία μάλιστα «ντύθηκε» πεταλούδα για να μοιράσει γλυκά και καραμέλες στα παιδάκια. 

Ήταν η πρώτη φορά που οι Μπάιντεν καλωσόρισαν τους trick-or-treaters ως πρόεδρος και Πρώτη Κυρία. Και αυτό γιατί βρισκόταν στην Ευρώπη για το περσινό Halloween, το πρώτο τους στον Λευκό Οίκο.

Το προεδρικό ζεύγος φώτισε στα πορτοκαλί την πλευρά της έπαυλης που αντικρίζει τη λεωφόρο Μάντισον, για να τιμήσει την περίσταση.

Παρά τις βροχοπτώσεις τη Δευτέρα, περίπου 5.000 καλεσμένοι - παιδιά και οι ενήλικες συνοδοί τους - αναμενόταν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, όπου ο Μπάιντεν και η σύζυγός του μοίρασαν λιχουδιές.

President Biden And First Lady Host Halloween Trick-Or-Treaters At White House

Η λίστα προσκλήσεων περιελάμβανε παιδιά τοπικών πυροσβεστών, νοσοκόμων, αστυνομικών και μελών της Εθνικής Φρουράς που προσκλήθηκαν μέσω ομάδων τοπικής κοινότητας, εργατικών συνδικάτων και άλλων οργανώσεων, ανέφερε ο Λευκός Οίκος. Στην ομάδα καλεσμένων συμπεριλήφθηκαν και παιδιά διοικητικών στελεχών.

Ο πρόεδρος φορούσε ένα ναυτικό αδιάβροχο και καπέλο του μπέιζμπολ. η πρώτη κυρία ήταν ντυμένη με φτερά πεταλούδας και μωβ περούκα. Τα κεράσματα, που περιελάμβαναν φιλιά σοκολάτας και ζαχαρωτά, παρασχέθηκαν από την Εθνική Ένωση Ζαχαροπλαστείων.

Τα προηγούμενα χρόνια, τα παιδιά έχουν λάβει μικρά κουτιά με προεδρικά M&M ή μπισκότα ψημένα στον Λευκό Οίκο. Η Μισέλ Ομπάμα πρόσθεσε αποξηραμένα φρούτα στην προσπάθειά της να βοηθήσει τα παιδιά να τρώνε περισσότερες υγιεινές λιχουδιές.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η Πρώτη Κυρία γιόρτασαν το Halloween στον στολισμένο με κολοκύθες και διακοσμημένο με χρώματα του φθινοπώρου Λευκό Οίκο.
Ο πρόεδρος Μπάιντεν και η σύζυγός του μοίρασαν λιχουδιές σε μια εκδήλωση με χιλιάδες καλεσμένους © Epa / Al Drago / Pool

To φανταχτερό Halloween του Τζο και της Τζιλ Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο – Τα εθιμοτυπικά των προηγούμενων προέδρων

Το Halloween γιορτάζεται στον Λευκό Οίκο από τα μέσα του 20ου αιώνα, σύμφωνα με τη White House Historical Association.

Η Μάμι Αϊζενχάουερ στόλισε τον Λευκό Οίκο για το Halloween για πρώτη φορά το 1958.

Από τότε, οι πρώτες οικογένειες γιόρτασαν το Halloween διοργανώνοντας πάρτι για  για φίλους και το προσωπικό του Λευκού Οίκου.

Ο πρόεδρος Ρίτσαρντ Νίξον γιόρταζε εμφατικά το Halloween, φιλοξενώντας μια σειρά από δημόσιες εκδηλώσεις για παιδιά της περιοχής. Το 1969, η είσοδος της Λεωφόρου Πενσιλβάνια μετατράπηκε σε στόμιο μιας κολοκύθας ύψους 17 ποδιών (5,2 μέτρων). Οι επισκέπτες περνούσαν δίπλα από δύο μάγισσες που ανακάτευαν καζάνια για να μπουν μέσα.

Ο Ρόναλντ Ρίγκαν και η σύζυγός του, Νάνσυ, υποδέχθηκαν τους επισκέπτες μπροστά σε μια κολοκύθα, σε ένα τραπέζι που ήταν σκαλισμένο με το σύνθημα, «Stay the Course». Οι ενδιάμεσες εκλογές ήταν την επόμενη μέρα, 2 Νοεμβρίου.

Ο πρόεδρος Μπιλ Κλίντον και η σύζυγός του, Χίλαρι, διοργάνωσαν ετήσια συνδυαστικά Halloween και πάρτι γενεθλίων για τους φίλους και το προσωπικό, καθώς τα γενέθλια της τότε πρώτης κυρίας ήταν στις 26 Οκτωβρίου. Το 1993, εμφανίστηκαν ντυμένοι ως πρόεδρος Τζέιμς Μάντισον και η πρώτη κυρία Ντόλεϊ Μάντισον.

(Με πληροφορίες από το PBS)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ