Κοσμος

Ο δράστης της επίθεσης στο σπίτι της Πελόζι: «Ήθελα να της σπάσω τα γόνατα»

Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H Νάνσι Πελόζι με τον σύζυγο της
H Νάνσι Πελόζι με τον σύζυγο της © ΕPA Pool

Πελόζι: Νέα στοιχεία από την επίθεση στο σπίτι της -Ο δράστης ήθελε να την κρατήσει όμηρο

Περισσότερα στοιχεία για την επίθεση στο σπίτι της έδωσε στο FBI η Νάνσι Πελόζι, όπου ο σύζυγός της χτυπήθηκε από τον 42χρονο Ντέιβιντ Ντε Πέιπ. Σύμφωνα με όσα ήρθαν στη δημοσιότητα, ο δράστης είχε σχεδιάσει την εισβολή στο σπίτι της Πελόζι, με σκοπό να την «κρατήσει όμηρο και να σπάσει τις επιγονατίδες της», σε περίπτωση που του «έλεγε ψέματα».

Ο δράστης δεν βρήκε την Πελόζι στο σπίτι, αλλά τον σύζυγό της, Πολ, τον οποίο τραυμάτισε σοβαρά. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το FBI, κατά την εισβολή του στο σπίτι φώναξε «πού είναι η Νάνσι;», ατάκα που ακούστηκε και κατά την εισβολή στο Καπιτώλιο τον περασμένο Ιανουάριο.

Ο Ντε Πέιπ βρίσκεται αντιμέτωπος με τις κατηγορίες επίθεσης και απόπειρας απαγωγής. Έχει κριθεί προφυλακιστέος, ενώ αναμένεται να παρουσιαστεί στο δικαστήριο αυτή την εβδομάδα. Η αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο αναμένεται να του επιρρίψει επίσης κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε πρώτο βαθμό, επίθεση με θανατηφόρο όπλο, βίαιη εισβολή, κακοποίηση ηλικιωμένου, απειλή κατά επίσημου στελέχους κ.ά.

Σύμφωνα με το Fox News, ο δράστης ζει παράνομα στις ΗΠΑ εδώ και χρόνια, καθώς δεν έχει πάρει αμερικανική υπηκοότητα.

Παραμένει νοσηλευόμενος μετά το χειρουργείο ο Πολ Πελόζι

Ο 82χρονος Πολ Πελόζι, που νοσηλεύεται μετά την χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, ήταν μόνος στο σπίτι. Η σύζυγός του βρισκόταν στην Ουάσινγκτον. «Η κατάστασή του βελτιώνεται», σημειώνει η Νάνσι Πελόζι, ευχαριστώντας όσους προσεύχονται για τον σύζυγό της και στέλνουν ευχές για ταχεία ανάρρωση.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο, οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας βρήκαν τον 42χρονο Ντέιβιντ Ντεπάπε στο σπίτι του ζευγαριού λίγο πριν από τις 02:30 (τοπική ώρα) να τσακώνεται με τον Πολ Πελόζι και να του επιτίθεται με ένα σφυρί.

«Δεν ήταν ένα τυχαίο περιστατικό… ήταν σκόπιμο», λέει η Νάνσι Πελόζι. Ο δράστης «απαίτησε να με δει και επιτέθηκε με αγριότητα στον σύζυγό μου Πολ», ανέφερε.

Κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας και απαγωγής απαγγέλθηκαν εναντίον του δράστη της επίθεσης στον Πολ Πελόζι

Με φόντο τα παραπάνω απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας και απαγωγής απαγγέλθηκαν κατά του ΝτιΠάπε, που αναζητούσε την Πελόζι.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, σύμφωνα με το υπουργείο, ο ΝτιΠάπε είχε την πρόθεση να απαγάγει τη Νάνσι Πελόζι και κινδυνεύει να καταδικαστεί σε 20 χρόνια κάθειρξη, αν κριθεί ένοχος για αυτό το αδίκημα. Για την επίθεση εναντίον του Πολ Πελόζι ο 42χρονος δράστης κινδυνεύει να καταδικαστεί έως και σε 30 χρόνια κάθειρξη.

Χθες το βράδυ η εισαγγελέας του Σαν Φρανσίσκο Μπρουκ Τζένκινς ανακοίνωσε και νέες κατηγορίες, μεταξύ των οποίων απόπειρα ανθρωποκτονίας και διάρρηξη, αυτή τη φορά σε πολιτειακό επίπεδο και όχι ομοσπονδιακό.

Επρόκειτο για μια επίθεση «με πολιτικό κίνητρο» και ο ΝτιΠάπε ενδέχεται να καταδικαστεί σε ισόβια, διευκρίνισε η Τζένκινς στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ