Κοσμος

Ηχηρό μήνυμα Μπάιντεν στις πετρελαϊκές: «Σταματήστε να κερδοσκοπείτε στην πλάτη της Ουκρανίας»

«Ο αμερικανικός λαός θα κρίνει ποιος είναι με το μέρος του και ποιος νοιάζεται μόνο για τα κέρδη του»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δέσμευση Μπάιντεν για το δικαίωμα στην άμβλωση πριν τις ενδιάμεσες εκλογές
Τζο Μπάιντεν © EPA/POOL

ΗΠΑ: Η προειδοποίηση του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, στους πετρελαϊκούς κολοσσούς - Απαιτεί να σταματήσουν την κερδοσκοπία με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία

Αυστηρό μήνυμα προς τους πετρελαϊκούς κολοσσούς απηύθυνε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, καλώντας τους να σταματήσουν να κερδοσκοπούν με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία και προειδοποιώντας τους πως θα φορολογηθούν με υψηλότερο συντελεστή εάν δεν επενδύσουν τα υπερκέρδη τους για να μειώσουν το αυξημένο κόστος που καλούνται να πληρώσουν οι Αμερικανοί.

«Είναι καιρός αυτές οι εταιρείες να σταματήσουν να επωφελούνται από τον πόλεμο και να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στην πατρίδα. Ο αμερικανικός λαός θα κρίνει ποιος είναι με το μέρος του και ποιος νοιάζεται μόνο για τα κέρδη του», δήλωσε ο πρόεδρος Μπάιντεν σε ομιλία του στον Λευκό Οίκο.

WATCH LIVE: Biden makes statement on oil company profits in the face of high gas prices at the pump

Η βιομηχανία πετρελαίου «δεν έχει εκπληρώσει τη δέσμευσή της να επενδύσει στις ΗΠΑ και να στηρίξει τον αμερικανικό λαό», ανέφερε και υπογράμμισε πως οι εταιρείες του κλάδου αποκομίζουν «απίστευτα υψηλά κέρδη».

«Θεωρώ πως είναι εξωφρενικά», συνέχισε ο Μπάιντεν. «Αν μετακυλούσαν αυτά τα κέρδη προς όφελος των καταναλωτών, η τιμή της βενζίνης θα υποχωρούσε κατά περίπου 50 σεντς», είπε.

Σε περίπτωση που οι εταιρείες δεν συμβάλλουν στη μείωση των τιμών στα καύσιμα, «θα φορολογηθούν υψηλότερα για τα υπερκέρδη τους και θα βρεθούν αντιμέτωπες με περιορισμούς», προειδοποίησε ο αμερικανός πρόεδρος.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.