Κοσμος

Βουτιά 15 μέτρων για 18χρονη που σκίστηκε η αιώρα της - «Γλίτωσα από θαύμα» (εικόνες)

Πώς περιγράφει τη συγκλονιστική της αναμέτρηση με τον θάνατο

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νεαρή Αμερικανίδα έπεσε σε γκρεμό από ύψος 15 μέτρων όταν σκίστηκε η αιώρα της – Πώς επιβίωσε από την τρομακτική εμπειρία.
Μια νεαρή Αμερικανίδα «εξαπάτησε τον θάνατο» όταν σκίστηκε η αιώρα της και έπεσε στον γκρεμό © Unsplash

Νεαρή Αμερικανίδα έπεσε σε γκρεμό από ύψος 15 μέτρων όταν σκίστηκε η αιώρα της - Πώς επιβίωσε από την τρομακτική εμπειρία.

Μια έφηβη αφηγήθηκε την τρομακτική στιγμή που «εξαπάτησε τον θάνατο» - όταν έπεσε από ύψος 15 μέτρων στον γκρεμό μετά το σκίσιμο της αιώρας της.

Η Μακένζι Ράντκλιφ δηλώνει τυχερή που είναι ζωντανή, αφού έπεσε στη θάλασσα στη Χαβάη τον περασμένο μήνα.

Η 18χρονη εθελόντρια περπατούσε κατά μήκος της ακτής κοντά στο Παπίκο, όταν κρέμασε την αιώρα της για να δει τη θέα. Παρότι όμως έλεγξε την αιώρα πριν μπει μέσα, το ύφασμα χωρίστηκε στα δύο - στέλνοντας τη Μακένζι στο κενό.

Η κοπέλα υπέστη τρομακτικά τραύματα και της είπαν ότι θα μπορούσε να είχε μείνει παράλυτη εάν κινούνταν με λάθος τρόπο.

Η Μακένζι, από το Ορλάντο της Φλόριντα, βρίσκεται τώρα στο δρόμο της ανάρρωσης - και λέει ότι θα έμπαινε ξανά σε μια αιώρα.

Οι υπέρογκοι ιατρικοί λογαριασμοί της φοιτήτριας  ωστόσο, στους οποίους δεν μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά, ξεπερνούν ήδη τα 220.000 δολάρια, οπότε έχει ξεκινήσει ένας έρανος για να καλύψει τα έξοδά της.

Η ίδια η Μακένζι είπε: «Έχω την αιώρα εδώ και δύο χρόνια. Πάντα την επιθεωρούσα για ζημιές πριν τη χρησιμοποιήσω και την εμπιστευόμουν πραγματικά. Είναι πραγματικά αποκαρδιωτικό να βλέπω πώς τελείωσε αυτό για μένα.

»Ήμουν στο FaceTime με τον φίλο μου από το σπίτι. Μετά ξαφνικά η αιώρα έσκισε από το κάτω μέρος και έπεσα κατευθείαν έξω. Χτύπησα στο έδαφος και άρχισα να κυλάω, αλλά δεν υπήρχε τίποτα να πιάσω, οπότε άρχισα να πέφτω ελεύθερη.

»Θυμάμαι ότι είχα μια από αυτές τις κινηματογραφικές στιγμές, κοιτούσα τον γαλάζιο ουρανό και σκέφτηκα, "λοιπόν αυτό είναι". Πίστευα πραγματικά ότι θα πεθάνω».

Η Μακένζι έπεσε 50 πόδια στο νερό από κάτω, αποφεύγοντας για λίγα εκατοστά τους βράχους.

Είπε: «Ο φίλος μου, με τον οποίο ήμασταν μαζί, νόμιζε ότι ήμουν νεκρή, γιατί έμεινα αναίσθητη στο νερό για μερικά λεπτά. Όταν ανέκτησα τις αισθήσεις μου και συνειδητοποίησα ότι με τραβούσε η παλίρροια, έπρεπε να αποφασίσω αμέσως τι έπρεπε να κάνω.

»Απλώς σκέφτηκα, "Όχι, δεν πνίγομαι, δεν θέλω να πάω έτσι". Έτσι σύρθηκα στους ογκόλιθους και έκανα μια εκτίμηση των τραυματισμών μου.

»Το χέρι μου ήταν τόσο σπασμένο που έβγαινε από την πλευρά του μπράτσου μου. Δεν έχω ξαναδεί κόκαλο στο παρελθόν. Το γόνατό μου είχε επίσης σπάσει τελείως μέσα από τον μυ, ήταν εντελώς σκισμένο."

Η Μακένζι χρησιμοποίησε το τοπ και τα κορδόνια του μπικίνι της για να επιβραδύνει την αιμορραγία ενόσω περίμενε ένα ασθενοφόρο για να τη σώσει.

Είπε: «Όσο περίμενα εκεί κάτω, προσπαθούσα πραγματικά να κάνω τα πάντα για να συγκρατήσω το σώμα μου από το να περάσει σε κατάσταση σοκ. Ήξερα ότι αν έχανα τον έλεγχο, δε θα τελείωνε καλά για μένα όλο αυτό.

«Έτσι άρχισα να τραγουδάω στον εαυτό μου, όλα τα αγαπημένα μου του Pitbull, της Megan Thee Stallion, της Nicki Minaj, για να με κρατήσουν μέχρι να έρθει το ελικόπτερο να με πάρει».

Νεαρή Αμερικανίδα έπεσε σε γκρεμό από ύψος 15 μέτρων όταν σκίστηκε η αιώρα της – Πώς επιβίωσε από την τρομακτική εμπειρία.
H Μακένζι Ράντκλιφ έσπασε οκτώ σπονδύλους κατά την πτώση της από την αιώρα στο Παπίκο της Χαβάης - Οι γιατροί τοποθέτησαν δύο ράβδους και 10 βίδες στην πλάτη της.

Το ασθενοφόρο έφτασε μετά από 40 λεπτά και, μια ώρα μετά την πτώση της, η Μακένζι ήταν καθ' οδόν για το νοσοκομείο.

Όταν έφτασε, της είπαν ότι θα έπρεπε να μεταφερθεί σε άλλη εγκατάσταση, καλύτερα εξοπλισμένη για να αντιμετωπίσει τους πολύ σοβαρούς τραυματισμούς της.

Οι γιατροί είπαν στη συνέχεια ότι η Μακένζι είχε σπάσει το αριστερό της χέρι, τις αρθρώσεις της και έπρεπε να κάνει μυϊκή αποκατάσταση στο γόνατό της.

Είχε επίσης σπάσει οκτώ σπονδύλους, οπότε έπρεπε να κάνει σπονδυλοδεσία και να της βάλουν δύο ράβδους και 10 βίδες στην πλάτη της.

Δύο εβδομάδες μετά το ατύχημά της, στις 11 Οκτωβρίου, η Μακένζι θεωρήθηκε ασφαλής να πετάξει και επέστρεψε στο σπίτι της για να συνεχίσει την ανάρρωσή της.

Αλλά τώρα αντιμετωπίζει έναν  δυσβάστακτο λογαριασμό 223.000 δολαρίων για όλη τη θεραπεία της και έχει δημιουργήσει έρανο για να προσπαθήσει να βοηθηθεί στην κάλυψη του κόστους.

Παρά τα τραύματά της, η Μακένζι είπε ότι δεν θα άφηνε τη σχεδόν θανάσιμη εμπειρία να την εμποδίσει να ζήσει τη ζωή της.

Είπε: «Ήταν πραγματικά οδυνηρό, αλλά οι γιατροί είπαν ότι δεν είχαν δει ποτέ κανέναν να αναρρώνει τόσο γρήγορα.

«Θα επιστρέψω στη Χαβάη για να σπουδάσω μικροβιολογία το νέο έτος. Σκόπευα να φοιτήσω στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα, αλλά όταν πήγα στη Χαβάη την ερωτεύτηκα.

»Μάλλον δεν θα χρησιμοποιήσω αιώρα για λίγο, αλλά δεν θα την αφήσω να σταματήσει την αγάπη μου για την περιπέτεια.

»Είχα μια μικρή αναμέτρηση με τον θάνατο, αλλά τον νίκησα και θα συνεχίσω να ζω τη ζωή μου».

(Με πληροφορίες της Mirror)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ