Κοσμος

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο πανηγυρίζει τη νίκη του Λούλα στη Βραζιλία

Ο ακτιβιστής του περιβάλλοντος και σταρ του Χόλιγουντ είχε μεγάλη κόντρα με τον Μπολσονάρου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λεοναρντο ντι Κάπριο
Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο © Τwitter

O Λεονάρντο Ντι Κάπριο χαιρέτισε τη νίκη του Λούλα 

Ο γνωστός για τις περιβαλλοντικές του ανησυχίες σταρ του Χόλιγουντ Λεονάρντο Ντι Κάπριο χαίρετησε την νίκη του Λούλα στη Βραζιλία γράφοντας στο Twitter: «Το αποτέλεσμα των εκλογών στη Βραζιλία αποτελεί μια ευκαιρία να αλλάξουμε τον ρου της ιστορίας, όχι μόνο για τη Βραζιλία και τον Αμαζόνιο, αλλά για τον κόσμο». 

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο είναι γνωστός υπέρμαχος για την προστασία του τροπικού δάσους του Αμαζονίου, δωρίζει συνεχώς εκατομμύρια δολάρια για την διατήρησή του από το 2019. 

Ο ακροδεξιός απερχόμενος πρόεδρος είχε επανειλημμένα εξαπολύσει λεκτικές επιθέσεις και κατηγορίες εναντίον των ΜΚΟ, υποστηρίζοντας ότι βάζουν φωτιές στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου προκειμένου να πλήξουν την εικόνα της κυβέρνησής του. «Αυτός ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο είναι ένας κουλ τύπος, σωστά; Δίνει χρήματα για να βάλει φωτιά στον Αμαζόνιο» έλεγε το 2019 ο Μπολσονάρου χωρίς να παρουσιάσει αποδείξεις.

Τον περασμένο Ιούλιο οι δυο άνδρες είχαν μια ακόμα διαμάχη. Ο ηθοποιός έγραψε στο Twitter το εξής: «Πόσο εκτεταμένη είναι η αποψίλωση στον Αμαζόνιο, ένα από τα πιο σημαντικά μέρη στον πλανήτη μας για τους ανθρώπους και για την άγρια ζωή. Σύμφωνα με τον χάρτη, η περιοχή έχει δεχτεί σφοδρή και παράνομη αποψίλωση τα τελευταία 3 χρόνια, από μια εξορυκτική βιομηχανία».

Μόλις δημοσίευσε το παραπάνω, ο Μπολσονάρο απάντησε στα λεγόμενα του ηθοποιού λέγοντάς του αρχικά πως δεν είναι ο ιδανικός να μιλάει για την προστασία του περιβάλλοντος καθώς ο ίδιος μετακινείται με γιοτ. 

«Πάλι εσύ, Λέο; Με αυτόν τον τρόπο γίνεσαι το καλύτερό μου "εκλογικό καλώδιο", όπως λέμε στη Βραζιλία. Θα σου έλεγα ξανά, να αφήσεις το γιοτ σου πριν αρχίσεις να κάνεις μάθημα στον κόσμο, αλλά σας ξέρω εσάς τους προοδευτικούς. Θέλετε να αλλάξετε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά όχι τους εαυτούς σας οπότε, θα σας τη χαρίσω», απάντησε τότε ο απερχόμενος πρόεδρος της Βραζιλίας.

]

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ