Κοσμος

Η Ουκρανία ενισχύει τις δυνάμεις της κοντά στη Λευκορωσία

Τι φοβάται

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ουκρανία ενισχύει τις δυνάμεις της κοντά στη Λευκορωσία
Ουκρνικά στρατεύματα © EPA

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κίεβο ενισχύει τις δυνάμεις της κοντά στη Λευκορωσία για το ενδεχόμενο νέας ρωσικής επίθεσης

Η Ουκρανία έχει ενισχύσει τις δυνάμεις στις βόρειες περιοχές κοντά στη Λευκορωσία για να αντιμετωπίσει μια πιθανή νέα ρωσική επίθεση από την άλλη πλευρά των συνόρων, ανακοίνωσε σήμερα το γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

«Αυτή τη στιγμή, δεν παρατηρείται δημιουργία δύναμης κρούσης (στη Λευκορωσία). (Αλλά) υπάρχουν και θα υπάρχουν απειλές. Αντιδρούμε, έχουμε ήδη αυξήσει τα στρατεύματά μας στη βόρεια κατεύθυνση», δήλωσε ο Ολέξι Χρόμοφ, υπαρχηγός του γενικού επιτελείου σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Ουκρανία: Βασικός σύμμαχος της Μόσχας η Λευκορωσία

Η Λευκορωσία είναι ο βασικός σύμμαχος της Ρωσίας στη σύγκρουση και έχει επιτρέψει στις ρωσικές δυνάμεις να χρησιμοποιήσουν το έδαφός της ως αφετηρία για την επίθεση στην Ουκρανία.

Άλλωστε, Μινσκ και Μόσχα ξεκινούσαν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, όπως είχε ανακοινωθεί την προηγούμενη εβδομάδα, με τη Ρωσία να στέλνει 9.000 στρατιώτες και 170 τανκς να λάβουν μέρος. Παράλληλα, η Λευκορωσία προχώρησε σε μαζικές κλήσεις προς τους πολίτες της, ούτως ώστε να παρουσιαστούν στα στρατολογικά γραφεία, με τον υπουργό Άμυνας βέβαια να διαψεύδει πως πρόκειται για επιστράτευση, αλλά για ένα συνηθισμένο έλεγχο «στο πλαίσιο του σχεδιασμού».

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος Πούτιν εμφανίστηκε στη ρωσική τηλεόραση να παρακολουθεί μια ροή βίντεο από εκτόξευση πυραύλων, που επίσης μεταδόθηκε μέσω βίντεο-σύνδεσης σε μια διάσκεψη των περιφερειακών υπηρεσιών πληροφοριών, στην οποία υποστήριξε τις κατηγορίες του για μια ουκρανική βρώμικη βόμβα.

Μιλώντας σε σύσκεψη με τους επικεφαλής μυστικών υπηρεσιών από αρκετές πρώην σοβιετικές χώρες, ο Πούτιν δήλωσε ότι ο κίνδυνος μιας σύγκρουσης σε όλο τον κόσμο και στην περιοχή είναι μεγάλος και πως η ασφάλεια πρέπει να ενισχυθεί γύρω από τις κρίσιμης σημασίας υποδομές.

«Υπό την ηγεσία του Ανώτατου Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων Βλαντιμιρ Πούτιν πραγματοποιήθηκε μια άσκηση των χερσαίων, ναυτικών και αεροπορικών στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων, στη διάρκεια των οποία ελαβαν χώρα εκτοξεύσεις βαλιστικών πυραύλων και πυραύλων κρουζ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ