Κοσμος

Πάπας Φραγκίσκος: Ο Διάβολος εισέρχεται μέσω του πορνό

«Eίναι κάτι που αποδυναμώνει την ψυχή και την ιερατική καρδιά»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πάπας Φραγκίσκος
Ο Πάπας Φραγκίσκος © ΕPA Pool

Ιταλία: Ο πάπας Φραγκίσκος προς τα μέλη των καθολικών σχολών μαθητείας για το πορνό

Για ένα θέμα που αποτελεί ταμπού στην Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία μίλησε ο Πάπας Φραγκίσκος ο οποίος παρά τις φιλελεύθερες του απόψεις θεωρεί ότι το πορνό αποτελεί κίνδυνο για τους ιεροσπουδαστές. 

Πρόκειται για «ένα βίτσιο που έχουν πολλοί άνθρωποι, κοσμικοί αλλά και ιερείς και μοναχές» είπε ο Πάπας σε φοιτητές θεολογίας τη Δευτέρα, όπως γνωστοποίησε το Βατικανό την Τετάρτη. 

«Ο Διάβολος εισέρχεται από εκεί, και δεν μιλάω μόνο για εγκληματική πορνογραφία, όπως η κακοποίηση παιδιών: αυτό είναι ήδη εκφυλισμός. Μιλάω για την κάπως “φυσιολογική” πορνογραφία. Αγαπητά αδέλφια, να είστε προσεκτικοί» τόνισε και επίσης πρόσθεσε πως η πορνογραφία είναι «κάτι που αποδυναμώνει την ψυχή και την ιερατική καρδιά».

Yπενθυμίζεται ότι το 2020 ένα μοντέλο του Instagram παρατήρησε πως ο επίσημος λογαριασμός του Πάπα Φραγκίσκου είχε κάνει like σε μια ιδιαιτέρως αποκαλυπτική φωτογραφία της. Όταν τα νέα εξαπλώθηκαν βέβαια στον κόσμο του ίντερνετ, το like εξαφανίστηκε μυστηριωδώς, τα πειστήρια όμως έμειναν.

«Η μαμά μου μπορεί να μισεί τις φωτογραφίες μου, αλλά ο Πάπας κάνει like», αστειεύθηκε η Βραζιλιάνα στο Barstool Sports, υποστηρίζοντας ότι είδε το like πριν αφαιρεθεί. Η πιο πιθανή εξήγηση που δόθηκε ήταν ότι ένας από τους διαχειριστές του λογαριασμού του Ποντίφικα ήταν μεγάλος φαν της βραζιλιάνας και έκανε like απευθείας στη φωτογραφία, χωρίς να έχει μπει στον δικό του λογαριασμό με αποτέλεσμα να εκθέσει τον προκαθήμενο της Καθολικής εκκλησίας.

montelo-like-papas

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ